Taglátogatás a PROVERTHA Zrt.-nél

A közel 800 főt foglalkoztató vállalkozás, a Fertő-Rábaközi Térség egyik legnagyobb munkaadója.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének küldöttsége legutóbb, október 30-án a PROVERTHA Electronic Components Zrt. kapuvári üzemében tett látogatást.
A Provertha céget 1981-ben alapította Szalay Antal a németországi Pforzheimben, majd 1989-ben létre hozta a Provertha Kft.-t Beleden. 1993-ban megtörtént a Kft.-ből Zrt. formába történő átalakulás. Ezt követően, 1996-ban Sárváron és 2003-ban Kapuváron is alapított üzemet. A beruházások sorának ezzel még nincs vége, hisz 2016-ban egy újabb gyárral, a kapuvári galvánüzemmel bővült az üzemek száma. A hétmillió eurós beruházásnak köszönhetően ötven új munkahelyet hoztak létre, mellyel közel 800 főre nőt a Provertha magyarországi üzemeiben a foglalkoztatottak száma.
A Provertha palettáján elektromos technikai csatlakozók és alkatrészek, panelok szerelése és tűzése, szerszámgyártás, kábelkonfekcionálás, használati cikkek gyártása szerepel. A galvanizáló üzem beindulásának köszönhetően műanyag termékek festését, galvanizálását és csomagolását is el tudják végezni.

A taglátogatás igazán rendhagyónak bizonyult, hisz kamaránk képviselőit a Provertha cég alapító-tulajdonosa, Szalay Antal fogadta, aki kora ellenére nemhogy kitűnő szellemi és fizikai frissességnek örvend, de még aktívan dolgozik is. Az év nagyjából felében Magyarországon, a fennmaradóban Németországban tartózkodik. Naprakész a gazdaság változásait, a híreket illetően, tervez, megvalósít.
A taglátogatás első részében a kábelkonfekciós részleg automatizált gyártási folyamatának, valamint a galvanizáló üzem nagyüzemű technológiájának a bemutatására került sor, melyet Szalay Borbála üzemvezető ismertetett a résztvevőkkel. Ezt követően Szalay Antal köszöntötte a résztvevőket, aki izgalmas történteken keresztül mutatta be életét és munkásságát. Kollégája, Szalai Péter üzemvezető előadásában a vállalkozás mérföldköveit és szolgáltatási portfolióját ismertette.

A Provertha Electronic Components Zrt. 2006 óta önkéntes tagja kamaránknak és azóta számos kamarai rendezvényen vettek részt és működtek közre.

A taglátogatás résztvevői:

 • Erdős Vilmos – GYMSM KIK
 • Illés Tamás – Ambrózia Kenyér Kft.
 • Kóczán Zoltán – Eat-Point Kft.
 • Magyar Attila – HI-MOD Audio Kft.
 • Molnár Rita – Kapuvári Vízitársulat
 • Németh Andrea – Provertha E. C. Zrt.
 • Németh Ferenc – egyéni vállalkozó,
 • Polák Péter – PPD Online Kft.
 • Szalai Péter – Provertha E. C. Zrt.
 • Szalay Antal – Provertha E. C. Zrt.
 • Szalay Borbála – Provertha E. C. Zrt.
 • Torma Petra – Karbantartó.hu Kft.
 • Vámos Annamária – Kisalföld

Képgaléria a beszámoló végén.
Fotók: Németh T. Ferenc


A taglátogatások fontos eszközei a kapcsolatok ápolásának és a partneri viszonyok fejlesztésének.
Amennyiben az Ön vállalkozása még nem rendelkezik önkéntes tagsággal, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket!
Értékteremtő beszélgetések, változatos programok, bizalmi kapcsolatépítés!


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png