Taglátogatás Hipságh Éva hegykői fazekasnál

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térsége fontosnak tartja, hogy önkéntes tagjainak véleményét megismerje, ezáltal a partneri együttműködést elősegítse.

Kamaránk Fertő-Rábaközi Térségének küldöttsége legutóbb, január 17-én Hipságh Éva népi kézművesnél, a fazekas szakma hegykői képviselőjénél tett látogatást.
Fűszög Hegykő azon településrésze, ahol az otthonuk és a műhely is található. Kézenfekvő volt ezért az ötlet, gondolat,  hogy legyen ez a márkanév: Fűszögi Kerámia. Hipságh Éva olyan háztartási, használati, illetve dekorációs kerámia termékek előállításával foglalkozik, amelyek egyrészt felidézik és hordozzák a régmúlt ránk hagyományozott kulturális elemeit, másrészt megfelelnek a jelen kor modern igényeinek.

"Értékőrző és reproduktív jellegű tevékenységgel szeretném gazdagítani és színesíteni lakóhelyem, Hegykő és a Fertő-táj térségében élő és az ide látogató emberek életét. Kerámiáim legtöbbjét korongozással készítem, melyeket egyelőre vásárokban, a kosár közösségen keresztül és Hegykőn helyben, ahol élek értékesítem. A bemutatott termékek egyedi méretben, egyéni elképzelés alapján is rendelhetők" – olvasható a Fűszögi Kerámia műhelyéről és tudható meg Évától is egy személyes beszélgetés alkalmával, amelyen örömmel vettünk részt a kamara küldöttségével.
A festői szépségű település szívében, a családi ház udvarában található fazekas műhely már most különlegesnek számít, és a folytatásban további fejlesztések és beruházások várnak rá, hogy elnyerje azon külső megjelenését, melyet Hipságh Éva és családja elképzelt, megtervezett és megvalósítani szándékozik. A vállalkozó tervei között szerepel, hogy a műhely és annak környezete, mint nyitott porta legyen elérhető a látogatók számára.

Kamaránk képviselőit, Vargáné Molnár Zsuzsannát (elnök, Montázs Kézműhely Egyesület) Németh T. Ferenc egyéni vállalkozót, valamint Erdős Vilmos kamarai munkatársat, Éva és párja, Németh András fogadta.

Fotók: Németh T. Ferenc


A taglátogatások fontos eszközei a kapcsolatok ápolásának és a partneri viszonyok fejlesztésének.
Amennyiben az Ön vállalkozása még nem rendelkezik önkéntes tagsággal, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket!
Értékteremtő beszélgetések, változatos programok, bizalmi kapcsolatépítés!


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png