Támogatást kaphatnak a BREXIT során kárt szenvedett vállalkozások

Szeptember 18-tól lehet pályázni a BREXIT során kárt szenvedett vállalkozásoknak a vissza nem térítendő támogatásra.

22 milliárd forint vissza nem térítendő támogatási forrás válik elérhetővé a Brexit Alkalmazkodási Tartalék (BAR) rendelettel Magyarország számára az Egyesült Királyság EU-s vámunióból történő, 2020. december 31-i kilépése okán fellépő negatív hatások kompenzálására, valamint a gazdasági szereplők új piaci környezethez történő alkalmazkodásának támogatására.
A támogatást illetően az Európai Bizottság elvárása, hogy a BAR keretében tett intézkedések a vállalat veszteségeinek fedezésén túl a vállalat fejlesztésére is irányuljon.

A programra 2021. szeptember 18-tól lehet jelentkezni az Előregisztrációs lap kitöltésével, melynek célja, hogy az érdeklődő magyar vállalkozások bemutathassák az őket ért azon negatív hatásokat, amelyeket az Egyesült Királyság Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedtek el, továbbá jelezhessék az ennek nyomán fellépő támogatási igényüket a megadott kárszámítási módszertan segítségével. Az összegyűjtött adatok révén a kárszámítási koncepció EU általi jóváhagyását követően kidolgozásra és megjelentetésre kerül a részletes pályázati felhívás.
Bővebb információt a támogatással kapcsolatban a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség honlapján: https://hepa.hu/hirek/A-BREXIT-soran-kart-szenvedett-vallalkozasok-szamara-biztosit-vissza-nem-teritendo-tamogatast-az-Europai-Bizottsag
Az érdeklődő vállalkozásoknak lehetőségük van  előzetes  online regisztrációra 2021. szeptember 30- ig. A regisztráció nem előfeltétele a pályázat-benyújtásnak, azonban a regisztrált szervezetek a pályázatok értékelése során előnyt élveznek. Az előregisztráció az alábbi linken történik: https://brexit.questionpro.com

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png