Térségi évzáró, az összefogás jelképeként

Évzáró ünnepség keretein belül tartotta szokásos évértékelőjét a Fertő-Rábaközi térség.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi térsége december 9-én tartotta évzáró ünnepségét, melyen a térségi kamarában kiemelkedő munkát végző vállalkozókat is köszöntötték. A Kapuváron tartott rendezvényen, vállalkozások, önkormányzatok, oktatási intézmények valamint pénzintézetek képviselői is részt vettek.

Elsőként Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte a vendégeket. Az elnök beszélt a globális és térségi kihívásokról, a területfejlesztésnek a gazdaságfejlesztéssel való harmóniájának fontosságáról, a magyar ember kiemelkedő alkalmazkodóképességéről, majd a kamara szerepéről, mely a vállalkozókat hivatott segíteni. – A következő időszakban úgy tudunk sikeresek lenni, ha odafigyelünk egymásra, megpróbálunk minél többet önzetlenül egymásnak segíteni gondolatokkal, tettekkel – hangsúlyozta Pintér-Péntek Imre.

Boldvai Márton Bertalan
premontrei perjel egy kis szójátékkal indított, ugyanis az évzáró gála egy betűjének cseréjével megkaphatjuk az „évzáró hála” szókapcsolatot. Erre fűzte fel mondanivalóját, miszerint, ha felidézzük az elmúlt év eseményeit, a nehézségeket, kihívásokat, örömöket, abban fedezzük fel az Isten működését: – Szülessen meg mindannyiunk szívében az a hála, ami segít abban, hogy könnyebben észre vegyük a jót az életünkben – mondta Bertalan atya.

Csapó Péter
, a Fertő-Rábaközi Térség elnöke összefoglalta az idei évi tevékenységüket. – Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy közelebb hozzuk a diákokat a vállalkozókkal – emelte ki, a tanulókat többek között pályaorientációs programokkal segítették, ahol beleláthattak a vállalkozások működésébe. A Rábaközi szakmabörze például 30 vállalkozást vonultatott fel a résztvevő közel ezer diák előtt. Céljuk előre mozdítására együttműködési megállapodást kötöttek három térségi iskolával. Voltak partnerlátogatások, megalakult a térség üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub – hogy néhány eseményt említsünk.
– Úgy gondolom sikeres év volt, tudtuk fejleszteni a diákok-vállalkozások közötti kapcsolatot, előre léptünk a térség gazdaságfejlesztési programjában, segítettünk vállalkozásokat, közreműködtünk a kapcsolatépítésben. Bízom benne, hogy a jövőben is tudjuk erősíteni, segíteni egymást – zárta Csapó Péter.


A Nyugati Kapu Klub tagjaként és a Gazdaságfejlesztési program résztvevőjeként, a kamara ismertsége és elismertsége érdekében végzett kimagasló tevékenységük elismeréséül, oklevelet vehettek át:

  • Bokor László
  • Illés Tamás
  • Kustor Réka
  • Lukovits Bálint
  • Magyar Attila
  • Vargáné Molnár Zsuzsanna

A kamara elnöksége, a térségben végzett kiemelkedő szakmai munkájáért a legmagasabb térségi elismerésben, Fertő-Rábaközi Térség Munkáért Díjat adományozott

  • Polák Péter részére.

A rendezvény méltó módon adott visszacsatolást minden olyan történésről amely a térségi kamara 2022-es esztendejét jellemezte.

Fotók: Németh Ferenc

Tekintse meg képgalériánkat, amely az oldal alján található.


Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png