Tízszeresére emelt bírsággal a maszkszigor betartásáért

Tízszeresére emelt bírsággal vennék rá a kereskedőket a maszkszigor betartatására. 

Elsősorban a kereskedőktől és a vendéglátóhelyek üzemeltetőitől várja a kormány a hétfőtől hatályos maszkszigorítások betartatását. Együttműködésüket a korábbi tízszeresére emelt bírsággal igyekszik biztosítani kormány a várható ügyfél-konfliktusok ellenére is – írja a Mfor.hu cikkére hivatkozva az Index. 

Mint írták, novembertől az üzletek látogatói számára is kötelező lesz a maszkviselés, és aki ezt figyelmen kívül hagyja, azt első körben fel kell szólítani a maszkviselésre, második körben pedig, ha ennek sem tesz eleget, ki kell vezetni az üzletből. Az olyan üzletben, amelyben kiegészítő tevékenységként vendéglátó tevékenységet is folytatnak, az ott megvásárolt étel és ital elfogyasztásának időtartama alatt nem kell a maszkot viselni.

A jogszabály szerint ha a kereskedelmi hatóság tudomására jutott, akár a rendőrségtől is, hogy az érintett üzletben, vendéglátóhelyen megszegték a maszkviselési szabályokat, akkor első körben figyelmeztetést alkalmaz, másodjára azonban már 100 ezer és 1 millió forint közötti bírságot szabhatnak ki. Az előírás harmadik alkalommal történő megszegése esetén az üzletet, illetve a helyiséget legalább 3 napra, legfeljebb egy év időtartamra ideiglenesen bezárathatja a hatóság. 

Ráadásul azonos napon több alkalommal is ellenőrizhatik az adott helyet, és akár többször i kiszabhatják a fenti szankciókat, akár a bírságtételeket is. 


A teljes cikk az ITT olvasható!  

2020. október 30. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png