Tudnivalók az új visszaváltási rendszerről vendéglátóhelyeknek

Nem kötelező, de csatlakozhatnak a vendéglátóhelyek is az új DRS-rendszerhez. Esetükben elsősorban a kézi visszaváltás jöhet szóba. 

empty-water-bottle4519.jpg

Minden, amit az új visszaváltási rendszerről tudni kell a vendéglátóhelyeknek” című cikkét, melyet ide kattintva olvashat el. »»»

Az Energiaügyi Minisztérium állásfoglalása szerint nem kötelező, de csatlakozhatnak a vendéglátóhelyek az új DRS-rendszerhez (Deposit Return System).
Nagy Márta, az Energiaügyi Minisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy a vendéglátóhelyek esetén elsősorban a kézi visszaváltási helyként történő csatlakozás jöhet szóba. Magyarországon 2024. január elsejétől indult el a DRS, azaz a belföldön forgalomba hozott kötelező visszaváltási díjas termékek visszaváltási rendszere. A rendelet értelmében azt a palackot lehet visszaváltani, amiért kifizették az 50 forintos kötelező betétdíjat, és amelyen ott van a visszaváltási logó. A vendéglátóüzlet – mint bármely fogyasztó – természetesen akármelyik visszaváltási pontra eljuttathatja az üres csomagolásokat, és ott visszaválthatja, akár utalvány ellenében, akár bankszámlára utalással.

A vendéglátóhelyekre vonatkozik a 450/2023. kormányrendeletben szereplő kivétel, amely szerint nem számítható fel a visszaváltási díj, akkor, ha az italt csomagolás nélkül értékesítették a fogyasztónak.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png