Új önkéntes tagunk a Kapuvári ÍzvadÁSZOK Gasztronómiai Egyesület

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térsége és Szolgáltatási Tagozata köszönti új önkéntes partnerét.4L4A5823.jpg

Újabb civil szervezettel, a Kapuvári ÍzvadÁSZOK Gasztronómiai Egyesülettel gazdagodott kamaránk önkéntes tagokból álló közössége. A 2012-ben alakult közösség számos hasznos programot és rendezvényt valósított meg az elmúlt időszakban, melyeket rangos elismerések sokasága koronáz. Kamaránkat az ÍzvadÁSZOK kapuvári bázisán az egyesület elnöke, Magyar László és felesége, Magyarné Pócza Katalin fogadta, ahol fergeteges időutazásban lehetett részünk.

Kati
és Laci nemcsak a helyiek körében közismert, de országosan, sőt Rómában is tudják, kik a kapuvári gasztronómia jeles képviselői.
De kezdjük az elején! Kb. 16 évvel ezelőtt indult az ő történetük, amikor is belekezdtek a régi hagyományok felelevenítésébe és a neves kapuvári ételek elkészítésébe. Kezdetben magánemberként, majd 2012-ben már az ÍzvadÁSZOK színeiben mutatták meg a helyi gasztronómia értékeit. Laci büszkén idézi fel az első emlékezetes pillanatot, amikor a Hajnalcsillag Dalkör számára, egy nyugdíjas találkozó keretein belül készítettek ételt, amely azóta hagyománnyá vált. Ez követően jöttek az újabb és újabb felkérések, közintézmények, óvodák, iskolák részéről, valamint városi rendezvényeken való közreműködést illetően. Az aktív és értékteremtő munkára az országosan is ismert és elismert Szabadtűzi Lovagrend is felfigyelt, és maglódi központjában tagjai körébe fogadta az ÍzvadÁSZOKAT.

A szeretetfőzés helyi úttörőjeként, Kapuvártól Rómáig segítenek a rászorulóknak. Központjukban kialakítottak egy ételgyűjtő pontot, ahova bárki vihet, és ahonnan bárki vihet, akinek szüksége van rá. Minden évben több alkalommal hirdetnek szeretetfőzést, ezzel is segítve a nélkülözőket. 2015 újabb mérföldkő az ÍzvadÁSZOK életében. A kapuvári származású Kiss György Barnabás ferences szerzetes, detroiti magyar plébános közbenjárásának köszönhetően Rómában, a Sant'Egidio ingyen konyhán főztek vízkeresztkor a szegényeknek, ahová azóta minden évben visszatérnek.
Fáradhatatlan munkájukat számos elismerés kíséri, melyek közül néhány a teljesség igénye nélkül:

  • 2016: Kapuvár Városért emlékérem
  • 2018, 2019: Arany Bogrács díj, Kalocsa
  • 2019: Legfinomabb halétel, Kalocsa
  • 2021: Az év embere – Kisalföld
  • 2023: Díszoklevél – GY-M-S Vármegyei Önkormányzat
  • 2023: Pro Urbe Kapuvár kitüntetés

Az ÍzvadÁSZOK kamarai csatlakozásának célja a kamara közösségének felfedezése és a térségi gasztronómia népszerűsítése.
Magyar Lászlót és Magyarné Pócza Katalint, kamaránk képviseletében Erdős Vilmos kamarai munkatárs köszöntötte.

Képgaléria a beszámoló végén!
Fotók: Németh T. Ferenc


Amennyiben az Ön vállalkozása még nem tagja kamaránknak, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolat:
GYMSM KIK Fertő-Rábaközi Térség
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»»
térségi irodavezető
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png