Új önkéntes tagunk: Tislér Diána természetvédelmi mérnök, túravezető

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térsége és Kereskedelmi Tagozata köszönti új önkéntes partnerét.

0116.jpg

Tislér Diána természetvédelmi mérnök 2016-ban indította vállalkozását, melynek fő tevékenysége a túravezetés, túrák szervezése a Fertő-tájon, a Lajta-hegységben és immáron a Bakonyban is. A vállalkozás központja, Hegykő egyik turisztikai központjában, "Mariska Néni Háza - Turisztikai Információs Pont"-ban található. Az épület és annak környezete igazi közösségi pont, hisz az itt elérhető turisztikai kiadvány és hasznos információk mellett, számos rendezvény helyszínéül is szolgál a terület. Az épület mögött található vadkert egy részét teljesen a természetre bízták. A növényzet szabadon burjánzhat, illetve egy darabon honos vad, nektárt adó növényekkel ültették be. A zöldterület különlegessége a kiépített bogárhotel, hüllő kőhalom és a sündisznóvacok. Emellett az épület a Fertő-tavat megkerülő többezernyi kerékpáros turista pihenőhelyeként is szolgál, amely kiállítások, workshopok, előadások és szakmai táborok helyszíneként is fontos szerepet tölt be a helyi közösségek életében.
A Fertő-tájra jellemző helyi termelői közösség szorosan kapcsolódik a vállalkozó tevékenységeihez. A helyi termelők termékeinek bemutatása mellett a lovaskocsikázás, a gyalogos és kerékpáros túrák is szerves részét képezik a szolgáltatási portfóliónak. A vállalkozás, az "Alpokalja-Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület" által, "A Vidék Minősége"  kategóriában minősített szolgáltatója, valamint a 2015-ben, Ilmitzben elvégzett túravezetői tanfolyamnak köszönhetően Ausztriában is elismert túraszervező.

A vállalkozásom szlogenje: „A természet nem ismer határokat!” Nem számít semmi mesterséges határ: a természet „nevetve” átlép rajta. De azt is jelenti, hogy a természeti programoknak nincs „szezonja” ,illetve az ember tájátalakító tevékenysége ellenére mindig megtalálja útját! De hogy miként csinálhatjuk ezt jól? Ezeket a jó példákat szeretném megmutatni mindenkinek! Minden egyes program egyben nekem is egy új lehetőség, hogy felfedezzem „ A természet (valóban) nem ismer határokat!” – tudtuk meg küldetésének hitvallását Tislér Diánától.

Bár a bakonyi születésű vállalkozót Hegykőre sodorta az élet, soha nem feledkezett meg szülőhelyéről és a mai napig nagy előszeretettel szervez olyan túrákat is, amelyek a Bakony természeti szépségeit, történeteit és a helyi termelők kiváló minőségű termékeit hivatott bemutatni.


Diána, kiváló kommunikációs képességeivel könnyedén kapcsolódik az emberekhez, és gondoskodik arról, hogy mindenki jól érezze magát és értékes élményekkel gazdagodjon. Tapasztalt vezetőként nemcsak a látnivalókat mutatja be, hanem történetekkel, helyi szokásokkal és érdekességekkel is gazdagítja az utazást, így valóban emlékezetessé teszi azt minden résztvevő számára.

A vállalkozót kamaránk képviseletében Polák Péter ügyvezető (PPD Online Kft.) és Erdős Vilmos kamarai munkatárs köszöntötte.

Képgaléria a beszámoló végén!
Fotók: Németh T. Ferenc


Amennyiben az Ön vállalkozása még nem tagja kamaránknak, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon hozzánk!

Kapcsolat:
GYMSM KIK Fertő-Rábaközi Térség
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»»
térségi irodavezető
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png