Új tájékoztatási szolgáltatással segíti a kamara az egyéni vállalkozás indítását és folytatását

A gazdasági kamarák tájékoztatási szolgáltatási köre tovább bővül.


Az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. §. (4) bekezdése 2020. július 1-jétől hatályba lépő rendelkezése.

Az egyéni vállalkozói tevékenység folytatásához szükséges általános információkról, a tevékenységek folytatásához szükséges képesítéshez, valamint a hatósági engedélyhez vagy bejelentéshez kötött gazdasági tevékenységekről kérhető felvilágosítás a kamarai ügyfélszolgálati irodákban.

A július 1-től induló tájékoztatási szolgáltatásról további információt a tajekoztatas##kukac##gymskik.hu e-mail címen, vagy a térségi ügyfélszolgálati irodákban ITT kérhet.

Az egyéni vállalkozás indításához és folytatásához kapcsolódó kamarai tájékoztatási kötelezettség Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara eljárásrendjét ITT olvashatja el.

Az egyéni vállalkozók továbbra is a webes ügysegéden – az alábbi linkre kattintva – jelenthetik be a NAV-nak a tevékenységükkel kapcsolatos eseményeket, a tevékenység megkezdését, az adatváltozás bejelentését, a szünetelést, illetve a szünetelés utáni folytatást és a tevékenység megszüntetését. Ugyancsak a webes ügysegéden nyújthatók be az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatok igazolására szolgáló hatósági bizonyítvány iránti kérelmek. 

A tevékenység megkezdése és megszüntetése személyesen is bejelenthető a NAV ügyfélszolgálatain. Az egyéni vállalkozók nyilvántartásában szereplő adatok – a nyilvántartási szám és adószám alapján – továbbra is lekérdezhetők a www.nyilvantarto.hu/evny-lekerdezo oldalon.

További információ telefonon a NAV információs vonalán a 1819-es számon vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain kérhető.

Forrás: MTI

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png