Új tulajdonosa van a fertőszentmiklósi Wolf Plastics gyárnak

A térség egyik legmeghatározóbb vállalkozásának új tulajdonosa a hatvan éves múlttal rendelkező globális cégcsoport, az ALPLA lett.

A névavató ünnepséget, 2023. május 10-én tartották, a cég fertőszentmiklósi gyárában, melyen kamaránkat Kalmárné Dr. Hollósi Erika titkár és Erdős Vilmos térségi irodavezető képviselte.

A fertőszentmiklósi sikertörténet harminc évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor is az ausztriai Wolf Plastics családi vállalkozás 1993-ban megnyitotta magyarországi üzemét. A műanyag csomagolások gyártásával foglalkozó vállalkozás folyamatos fejlesztéseinek és fejlődésének köszönhetően a középvállalatok első számú beszállítóivá nőtte ki magát.
A ma már Közép- és Délkelet-Európában piacvezető cégcsoport közel száz munkavállalót foglalkoztat fertőszentmiklósi üzemében.
A vállalat számára fontos a minőségtudatosság, a megbízhatóság és a jövőorientáció. Ez utóbbi további, nagy mértékű fejlesztéseket igényel, amely egy új vállalati kultúra mellett valósítható meg. Ezért a tulajdonosok a cég eladása mellett döntöttek.

A közelmúltban végbement tulajdonosváltásnak köszönhetően a négy földrészen jelen lévő ALPLA csoport lett a Wolf Plastics gyár új tulajdonosa és a fertőszentmiklósi rész ALPLAindustrial Hungary Kft. néven működik tovább.
Az ALPLA vállalat története hatvan évvel ezelőtt vette kezdetét, amikor Helmuth és Alwin Lehner megalapította az Alpenplastik Lehner Alwin GmbH társaságot. Kezdetben minden vagyonuk a bátorságuk, nagy munkabírásuk és egy olcsón vásárolt fröccsöntőgép volt. A szülői ház mosókonyháját alakították át „gyártócsarnokká" és kezdték meg működésüket. A műszaki kihívások iránti lelkesedésük a mai napig páratlan, és ez a hozzáállás vállalatuk történetének egyik sarkalatos pontját képezi.
Az ALPLA ma már 46 országban, 190 gyártóüzemben, több mint 23000 munkavállalót foglalkoztat.
A globális vállalat identitása üzleti tevékenységeinek és az erőforrásoknak a fenntartható, környezettudatos felhasználására épül.

A május 10-i ünnepségen Rainer Widmar (General Manager, ALPLA Werke Alwin Lehner Gmbh&Co KG- közép és kelet Európa), Roland Baumann (General Manager ALPLA Industrial Austria GmbH), Tama J. Tamás (ügyvezető, ALPLAindustrila Hungary Kft.) Horváth Tibor (polgármester, Fertőszentmiklós) és Kalmárné Dr. Hollósi Erika (titkár, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara) tartottak köszöntő beszédet, melyen a cég dolgozói is részt vettek.

 

A nyitóképen: Horváth Tibor, Rainer Widman, Tama J. Tamás, Kalmárné Dr. Hollósi Erika, Erdős Vilmos és Roland Baumann látható.


A partnerlátogatások fontos eszközei a kapcsolatok ápolásának és a partneri viszonyok fejlesztésének.

Amennyiben az Ön vállalkozása még nem rendelkezik önkéntes tagsággal, de szeretne egy jól működő közösséghez tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket!

Értékteremtő beszélgetések, változatos programok, bizalmi kapcsolatépítés!


Kapcsolat:
9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos »»
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdos.vilmos##kukac##gymsmkik.hu»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png