Új üzletet nyitott a Pedró Pékség

A bolt bevételének egy részét a győri kórháznak ajánlják fel.

A vírus és a veszélyhelyzetben bevezetett intézkedések a hazai pékségek életében is komoly változásokat hoztak.

A rövidített nyitva tartás és a vendéglátás területén bekövetkezett változások miatt visszaesett a Pedró Pékségek forgalma. Az emberek kevesebb kávét, süteményt és szendvicset fogyasztanak.


 

Vajda Péter, a Pedró Pékség Kft. ügyvezetője elmondta, hogy semmiképp sem akarta dolgozóit elbocsátani, ezért megoldást kellett keresni.

A hagyományos termékekre, főleg a kenyérre most is nagy a kereslet, így jött az ötlet, hogy a Pedró Pékség leányvállalataként új, úgynevezett kenyérboltot nyissanak.

Az üzlet, ami mindössze 15 nap alatt készült el, a Jóakarat Pékség nevet kapta. A boltot a Pedró Pékség dolgozói és a helyi szakemberek, festők, asztalosok, villanyszerelők és reklámfelirat készítő segítségével építették meg. Az ügyvezető elmondta, hogy fontosnak tartotta, hogy ezzel – a válságban szintén érintett – helyi kisvállalkozóknak is segíthet.

A Jóakarat Pékség karitatív szerepet is vállal: minden eladott kenyér árából 10 Ft-ot a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórháznak ajánlanak fel. Az összeget a Maci Kórház közreműködésével adják át.

Az üzletben több olyan fejlesztést is használnak, melyek a tapasztalatok szerint a vírus okozta helyzetben sokat segítenek az embereknek.

A kiszolgálás akár gyorskiszolgáló ablakon keresztül is történhet, így a vásárlóknak nem kell belépni a boltba.

Nagy a kereslet az "érintésmentes" pékáruk iránt: a pékség raktárában előre csomagolják a kenyereket, péksüteményeket, a következő érintés pedig a vásárló otthonában történik, közvetlenül fogyasztás előtt.

Újdonság továbbá a "Süssél otthon" termékcsoport. Az üzletben megvásárolhatók lesznek bizonyos termékek fagyasztott változatban. Így a háziasszonyok friss kenyeret tehetnek az asztalra akár vasárnap is. 

Az új pékségben magyar liszt, cukor, étolaj és élesztő is kapható. A Pedró Pékség fontosnak tartja a régió erősítését, ezért alapanyagaik és az üzleteikben megtalálható bizonyos árucikkeik a győri régióból származnak, a tejtermékek például a kapuvári Cserpes Kft.-től. A beszállítók között szerepel a győri élelmiszerforgalmazó, az Ilker, de az üzletben árusítanak lovászpatonai házi tésztát is. A kínálat hamarosan helyi termelői mézzel, szörppel és lekvárral bővül .


 

Az új üzletet Adyváros szívében, a Kodály Zoltán u. 51. szám alatt találhatják meg a vásárlók.

A Győr+ videós összefoglalóját ide kattintva tekinthetik meg.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png