Újabb 61 milliárd forintos támogatást kaphatnak a cégek fejlesztésekre – 11.30.

Újabb 61 milliárd forintos támogatási keretet kaphatnak azok a cégek, amelyek vállalják, hogy úgy fejlesztenek, hogy nem bocsátják el a dolgozóikat.

Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt szombaton a Magyar Távirati Irodának (MTI), miután részt vett a gazdaságstratégiai megbeszélésen a Karmelita kolostorban. Mint mondta: ebben a "küzdelemben" azok a vállalatok a legfontosabb "szövetségeseik", amelyek a nehéz körülmények ellenére is vállalják, hogy fejlesztenek.
Hozzátette, a mostani fejlesztések, illetve beruházások jelentik a garanciáját a meglévő munkahelyek megvédésének, ezért a kormány támogatást nyújt azon cégeknek, amelyek vállalják, hogy nem bocsátják el a náluk dolgozókat.

"A magyar gazdaság életerejét világosan mutatja az a tény, hogy negyedóra alatt 363 cég jelentkezett erre a támogatásra" – jelezte, hozzátéve, hogy ebből 285 magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik, míg a maradék itteni, de külföldi tulajdonú, ugyanakkor magyar embereket foglalkoztató vállalat.
A 363 cég mintegy 199 milliárd forintnyi beruházásra szánta el magát, s ezzel mintegy 49 ezer munkahelyet védenek meg – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter, akik köszönetet mondott az említett vállalatoknak, megjegyezve, hogy a kormány a beruházás összegének mintegy egyharmadát állja.

 

Forrás: www.koronavirus.gov.hu
2020. november 30. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png