Újabb magyar érmek a szakmák világversenyén

Újabb magyar dobogós helyezéseknek örülhetünk, emellett már 11 kiválósági érmet is magáénak tudhat a magyar delegáció.

Offner Márton ezüstérmes lett a víz- gáz és fűtésszerelő versenyszámban a WorldSkills Competition 2022 Special Edition világverseny németországi, lahri döntőjén, Bokor Péter és Hutter Péter kertépítők csapata pedig szakmájának bronzérmét hozta el az észtországi Tallinnból. Így Sisák Botond ezüstérmes webfejlesztő mellett újabb magyar dobogós helyezéseknek örülhetünk, emellett már 11 kiválósági érmet is magáénak tudhat a magyar delegáció.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. A világversenyt WorldSkills Competition 2022 Special Edition néven így most 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban. 57 országból 1015 versenyző méretteti meg magát szeptember 7. és november 26. között, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban. Első magyar dobogósként ezüstérmet nyert a huszonegyéves Sisák Botond webfejlesztő a dél-koreai Goyangban, most pedig újabb magyar sikereket üdvözölhetünk.
Németországban, Lahrban Offner Márton léphetett a dobogó második fokára. „Nagyon élveztem a versenyt, sok pozitív tapasztalatot és élményt szereztem, szuper volt megismerni más nemzeteket is. Maga a versenyfeladat nehéz volt, eléggé oda kellett tenni magunkat abban a három napban, nagyon kellett koncentrálni, figyelni és pontosnak kellett lenni. A felkészülés sok lemondással járt és sok időt vett igénybe, de így összességében azt mondom ilyen eredmény után, hogy abszolút megérte” – összegezte tapasztalatait a fiatal versenyző, akit Szigetvári Csilla készített fel a megmérettetésre.
Bokor Péter és Hutter Péter kertépítők az észtországi Tallinnban mérettettek meg, dobogós helyezettként a bronzérem került a nyakukba. „Ezzel a csapattal körülbelül három évnyi közös munka áll mögöttünk. Egy ilyen nehézségű megmérettetéshez elengedhetetlen egy sok és hasznos tapasztalattal, tudással rendelkező szakértő, aki Zita személyében szerencsére ott volt nekünk” – árulta el Bokor Péter hozzátéve, hogy nem feltétlenül a verseny tanítja a legtöbbet, hiszen a legjobb fejlődést és szakmai növekedést az egész felkészülési időszak adja. A magyar csapatot Gódorné Hazenauer Zita készítette fel a kihívásokra.
Az eddigi hat kiválósági érmes fiatal mellett négy újabb fiatal magyar tehetség részesült ebben az elismerésben. Pál Blanka Franciaországban, Bordeauxban bizonyíthatott az ápolás és gondozás kategóriában. Perge Zsolt fodrász és Darabos Lili szépségápoló a finnországi Helsinkiben versenyzett kimagasló eredménnyel, míg Ölbei Zsolt László autószerelő Németországban, Drezdában bizonyított. Czimmer Bálint festő és dekoratőr az olaszországi Bolzanoból hozott haza kiválósági érmet. Ezt az elismerést azoknak a versenyzőknek ítéltek oda, akik pontszámuk alapján közel kerültek a dobogósok eredményéhez, és szakmailag szintén kiemelkedően teljesítettek.

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja, szponzorokkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png