Újraindul a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása – 01.06.

Többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatnak bértámogatást a vállalkozások a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében.

2021. január 4-én újraindult a kutatók és fejlesztők innovációs bértámogatása a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretén belül. 

Az Akcióterv egyik fontos eleme a KFI szektor magasan képzett szakembereinek munkában tartása, hiszen ez elengedhetetlen a gazdaság újraindításához. A támogatást ezért többek között mérnökök, kutatók, informatikusok után kaphatják a vállalkozások. A három hónapos időtartamra biztosított támogatás egy főre eső összege nem haladhatja meg a havi 318.920 forintot. Az így megítélt összeget a munkáltató kapja.

Fontos újdonság, hogy a támogatás már újonnan felvett dolgozókra is igényelhető.

A vállalkozásnak ebben az esetben garantálnia kell, hogy a 2020. december 29-i statisztikai állományi létszámát bővíti. A támogatott munkavállalók legalább három hónapos tovább foglalkoztatása és a munkabérek szinten tartása azonban a munkáltatók általános kötelezettsége a támogatás és tovább foglalkoztatás teljes idejére.

Az újraindított KFI bértámogatási program részletes dokumentációja a ITT érhető el.
A kérelmeket a munkáltató székhelye vagy telephelye szerint illetékes megyei vagy fővárosi kormányhivatal foglalkoztatási főosztályához lehet benyújtani 2021. február 8-ig.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png