Az ARTISJUS számlázások elkezdődtek

Az Artisjus megkezdte 2020 második negyedévének számlázását mindazon vállalkozások felé, amelyek nyilvános zenefelhasználást végeznek.

  1. Számlázás: A következő 2-3 hétben több lépcsőben kerülnek megküldésre az értesítők a rendszeres zeneszolgáltatást végző, negyedévente számlázott

-          vendéglátóhelyeknek,

-          kereskedelmi szálláshelyeknek,

-          kereskedelmi és szolgáltató üzleteknek.

 

  1. Miért júniusban postázzák az értesítőket?: Alapesetben a jogdíjértesítőket mindig az adott negyedév elején küldi az Artisjus. Most viszont a negyedév végén történik a fizetési értesítők kiküldése, hogy a bejelentéseket követve, a tényleges felhasználás alapján történhessen a fizetendő jogdíj megállapítása.
  2. A veszélyhelyzet miatti zárva tartás: A zenefelhasználás utáni jogdíjfizetési kötelezettség csak akkor áll fenn, ha az üzlet nem volt zárva a vendégforgalom elől. Természetesen az Artisjus az ilyen változásokról elsősorban az üzletek bejelentése alapján tud. A vendéglátóhelyek esetén a március 17-től április 30-ig terjedő időszak nem kerül kiszámlázásra – a többi üzlettípusnál ilyen általános könnyítést nem lehetett tenni, tehát ott a számlázás csak az üzemeltetők bejelentése alapján szünetelhetett. (A május 1-jét követő változásokat a vendéglátó üzleteknek is szükséges bejelenteniük.)

 

  1. Változások, bezárások, újranyitások bejelentése: Az Artisjus kéri minden változás bejelentését, annak érdekében, hogy a fizetendő jogdíj valóban a tényleges felhasználást tudja követni. A járványhelyzet idejére ezt a bejelentést jelentősen leegyszerűsítették. További részletes tájékoztatás az alábbi oldalakon érhető el:

-          a kereskedelmi és szolgáltató üzleteké ezen az oldalon,

-          a vendéglátóhelyeké pedig ezen az oldalon;

-          a szálláshelyek a bejelentes@artisjus.com címen jelezhetik, ha változott az üzemeltetésük.

  1. Teendők a változások bejelentésének elmulasztása esetén: A 2020 második negyedévére vonatkozó jogdíjbekérőt az Artisjus minden ügyfelének megküldi, aki

-          a veszélyhelyzet kihirdetése, a korlátozások bevezetése előtt nyilvántartásukban zenefelhasználóként szerepelt ÉS

-          nem jelentette be az Artisjushoz üzlete ideiglenes vagy végleges bezárását, vagy a jogdíj megállapítását befolyásoló egyéb változást.

Ha a felhasználó a jogdíjértesítő kézhez vétele után jelenti be a módosításokat, ezt mielőbb meg kell tennie, legkésőbb a fizetési határidő végéig. Ebben az esetben a bejelentés alapján az Artisjus a valós felhasználási adatok alapján módosítja a megállapított jogdíj összegét.

 

6.       Javaslatok a jó zeneszolgáltatáshoz: A szakértők szerint a vásárlók, vendégek a mostani helyzetben különösen is keresik a régi, megszokott hangulatot. Az utóbbi hónapokban minden a járványról, szeretnének ebből néha kiszakadni – és ebben a megfelelő háttérzene segít. A vendégek mellett érdemes figyelemmel lenni a munkatársak hangulatára is, akik szintén különösen nehéz időszakot élnek meg.

 

Milyen zenét érdemes ilyenkor választani? Tippek és trükkök az Artisjus új, zeneveljobb.hu oldalán, ahol szakértők adnak tanácsot a háttérzene tudatos használatához.

 

publikálva: 2020. június 3-án

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png