Ünnepi küldöttgyűléssel zártuk az évet a kamarában

Adventi vásárral, a jubiláló tagvállalkozások köszöntésével, díjak és kitüntetések átadásával, ünnepi küldöttgyűléssel zárta az évet a GYMSM KIK.

Küldöttgyűlést tartott 2023. december 7-én a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a szervezet győri székházában. A küldöttek elfogadták a 2024-es költségvetési terveket, és megtették a szükséges előkészületeket a jövő évi kamarai választások lebonyolításához. A rendezvényen átadták a kamara díjait a jubiláló, valamint a vállalkozói közösség érdekében kiemelkedően tevékenykedő vállalkozóknak és cégeknek.

Igazi nagyüzem volt december 7-én a vármegyei kereskedelmi és iparkamara székházában. Reggeltől karácsonyi vásár várta az érdeklődőket, délelőtt köszöntötték az alapításuk 10., 15., 20., 25. és 30. évfordulóját ünneplő vállalkozásokat, majd sajtótájékoztatón mutatták be a Kisalföldet kiadó Mediaworks és a vármegyei kereskedelmi és iparkamara gondozásában, a NAV vármegyei igazgatóságával együttműködésben megjelenő 2023-as Presztízs Top 100 magazint. A kiadványban NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága az értékesítés nettó árbevétele alapján rendezi sorba a vármegye top száz vállalkozását.
A Presztízs TOP100 magazin online is elérhető, lapozzon bele! »»»

A bemutatót követő küldöttgyűlésen napirend előtt dr. Horváth Szabolcs, a NAV Győr-Moson-Sopron vármegyei igazgatója adott áttekintést Győr-Moson-Sopron vármegye és az itt működő vállalkozások gazdasági teljesítményéről, az adóhatóság adatainak tükrében. Az igazgató elmondta: nehezen kezelhető kihívásokkal, egyebek mellett a megugró inflációval, az energia- és nyersanyagárak drasztikus növekedésével, a háború okozta nehézségek következményeivel kellett megküzdeniük a vállalkozásoknak. Ennek ellenére a 2022-es adatok tanúsága szerint a top száz cég árbevétele az inflációt meghaladó mértékben nőtt, üzemi eredményeik viszont néhány tized százalékos visszaesést mutatnak, a foglalkoztatás pedig stagnált.
Az előadást követően Pintér-Péntek Imre, a kamara elnöke csatlakozott a NAV igazgatójának gondolataihoz. Elmondta: a vállalkozók alkalmazkodóképességét valóban próbára tették az elmúlt évek, s a kamara összefogással, együtt gondolkodással, információátadással, lobbitevékenységével igyekezett segíteni tagjait. Idén megkezdődtek és jövőre is folytatódnak a taglátogatások, az önfejlesztéssel és önmenedzseléssel foglalkozó Plato-csoportok munkája, valamint előrehaladott tárgyalások zajlanak a Széchenyi István Egyetemmel olyan tudástranszfer program kidolgozásáról, amely a vállalkozások versenyképességének fokozását célozza.
A küldöttgyűlésen köszöntötték a jubiláló vállalkozásokat is. Oklevelet vehetett át az alapításának 70. évfordulóját ünneplő Ceres Sütőipari Zrt., az 50 éve vállalkozó Domonkos Sándor, a 45. esztendeje szakmájában tevékenykedő Fodor József, Samu József, Barabás Gáborné valamint a 40. jubileumhoz érkezett Kránitz Ferenc, Doktor István és a DÁVIDBAU Építő és Faipari Kft. Köszöntötték a 35 éves fennállásukat ünneplő, következő kamarai tagvállalkozásokat is: KONKOORD Irodatechnika Kft., Bugár Pálné, INTERFA Bútortipari Kft., Haszonits József, Kovács Margit utca 11-23. Társasház, Érsek József Zoltánné, Graboplan Sátorgyártó és Műszaki Konfekció Kft., Raben Trans European Hungary Kft., Winkler Villamosság Kft.
Ezt követően a megjelentek elfogadták a vármegyei kamara és a kamarai székházat üzemeltető nonprofit kft. 2024-es költségvetési terveit, majd tájékoztatást kaptak a kamara küldöttek a jövő évi kamarai választás folyamatáról, a választási ütemtervről, és megválasztották a jelölőbizottság, a szavazatszámláló- és mandátumvizsgáló bizottság tagjait.

A rendezvény végén került sor a kamarai díjak átadására.
Az
Ipari Tagozati Munkáért Díjat Endrődy Edit, a Kereskedelmi Tagozati Munkáért Díjat Reinhardt Éva, a Kézműipari Tagozati Munkáért Díjat Radics Angelika, a Szolgáltatási Tagozati Munkáért Díjat Mugits József, a Győri Térség Munkáért Díjat Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, a Mosonmagyaróvári Térség Munkáért Díjat Tóth Gábor, a Fertő-Rábaközi Térség Munkáért Díjat Németh Ferenc vehette át.
Az elnökség szakképzési díjat adományozott mikro- és kisvállalati kategóriában az Újzöldfa Kft., közép- és nagyvállalati kategóriában pedig a MET-NA Kft. részére.
A Kiváló Kamarai Munkáért Ezüstérmet a munkaszervezetben végzett magas színvonalú tevékenységéért Kovács Lászlóné gazdasági vezető kapta.

 

Tekintse meg képgalériánkban a december 7-ei programokról készült képeket! Fotók: Csapó Balázs

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png