Vállalkozó Nők Kongresszusa Ausztriában - Tanuljunk tőlük!

A Női Vállalkozói Klub is meghívást kapott a kongresszusra, melynek mottója: Die Kraft der Veraenderung (A változás ereje) volt.

A burgenlandi kamarától kapott meghívást a Női Vállalkozói Klub tagjai örömmel fogadták. Többen is részt vettek tagjaink közül az online megrendezésre kerülő kongresszuson április 22-én. Az egész napos kongresszus előadásait német nyelven, angol szinkron tolmácsolásban hallgathatták a résztvevők. Az izgalmas panelbeszélgetések során a TOP előadók és a lenyűgöző női vállalkozók a jövő lehetőségeiről beszélgettek. Szó esett többek között az új szociális tudatról, digitalizációról a vállalkozói kultúrában és a home office-ról. Sebastian Kurz szövetségi kancellár személyesen volt jelen az Osztrák Szövetségi Gazdasági Kamara alelnökével, Martha Schultzzal, valamint Margarete Schramböck, Elisabeth Köstinger és Susanne Raab szövetségi miniszterekkel. Harald Mahrer a WKO elnöke elismerését fejezte ki valamennyi osztrák és európai női vállalkozó iránt. Az előadók hangsúlyozták, hogy a pandémia után egy megváltozott normalitással kell számolni, amely merőben más lesz, mint a pandémia előtti életünk volt. Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, az erőteljes digitalizáció mellett az analóg kultúra egyidejűleg és egyenrangú része lesz még életünknek. Ehhez sokszintű, sokféle támogatásra van/lesz szükség. Számolni kell azzal, hogy az oktatás is alapvetően átalakul: nem egyszerűen mást, hanem másként kell tanítani és tanulni. A tartalom mellett a módszerek is alapvető változáson mennek át.

A Női Vállalkozók Kongresszusa minden korábbinál nemzetközibb volt: 1678 vállalkozó és résztvevő volt jelen a nők legnagyobb üzleti hálózatépítési rendezvényén. A virtuális asztalok mellett élénk viták zajlottak, és értékes üzleti partnerségi kapcsolatok kötettek.


 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png