Fel kell készülni a 3G hálózat lekapcsolására!

Fel kell készülnie a vállalkozásoknak az elavuló 3G technológiát képviselő eszközök 4 vagy 5g-képes eszközökre való cseréjére.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) részére a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság (NMHH) tájékoztatása nyomán hangsúlyozza a vállalkozásoknak, hogy készüljenek fel a 3G hálózat lekapcsolására.

"... a szolgáltatók jó eséllyel ki fogják vezetni az eredetileg elsősorban hangszolgáltatásra szolgáló, kisebb adatforgalomra képes, elavult 3G-re épülő hálózati elemeiket, kommunikációs szolgáltatásaikat" – áll az NMHH MKIK számára küldött tájékoztatóban. A hatóság kiemeli: "A szabályozások értelmében a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) nincs beavatkozási lehetősége a mobilszolgáltatók technológiai döntéseibe, a hazai operátorok önállóan határoznak az elavultabb 3G hálózati elemek leállításáról is. Ennek időzítéséről nincs pontos előrejelzésünk, de a nemzetközi trendek és a hazai szolgáltatók eddigi lépéseinek elemzése alapján várhatóan 2022 második féléve és 2023 első féléve között kerülhet sor".


Az NMHH azt javasolja a vállalkozásoknak, hogy időben készüljenek fel a 3G kivezetésére! Vegyenek számba minden olyan eszközt, berendezést, szolgáltatást, amely 3G technológiával működik – többek között térfigyelő kamerák, online pénztárgépek, távfelügyeleti és biztonsági berendezések esetében érdemes felmérni, hogy az adott szolgáltatás a 3G lekapcsolását követően a mindenhol működő 2G megoldásokkal is működőképes marad-e, vagy szükséges 4G-re vagy 5G-re váltani.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök