Vármegye- és országbérlet elszámolhatóságáról

Az MKIK tájékoztatóval segíti a munkáltatók utazási költségekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségeinek teljesítését. 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) jelzése szerint számos munkavállalói panasz érkezett az új vármegye- és országbérletekkel kapcsolatosan, arról, hogy a 39./2010 (II.26.) kormányrendeletben foglaltak ellenére a munkáltatók a munkavállalók munkába járását szolgáló teljes árú, utazási kedvezménnyel megváltott, illetve üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérleteik vagy menetjegyeik árát nem számolják el és a munkavállalók költségeit nem térítik vissza.
 
Magyarország kormánya annak érdekében, hogy a rendeletben foglaltaknak minden munkáltató eleget tegyen, vizsgálni fogja az utazási költségekkel kapcsolatos elszámolási kötelezettségek teljesítését.
 
A munkavállalói panaszok elkerülése érdekében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara készített egy rövid tájékoztatót, melyben összefoglalták a főbb kötelességeket, és további hasznos információkat az új bérletekre vonatkozóan. A tájékoztató a linkre kattintva elérhető. »»»
 
Ország- és vármegyebérlethez kapcsolódó részletes tájékoztatót az országbérlet.hu oldalon is talál, ahol a "Gyakran ismételt kérdések" fülön az árral, kedvezményekkel, megvásárlással, munkahelyi költségtérítéssel kapcsolatosan minden információ elérhető.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png