Velük együtt építhetjük a jövőt

A Győri Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Technikumban több évtizedes hagyománya van a szakmai versenyeknek. Az Iskolában március 11-én ünnepélyes keretek között megnyitották a magas- és mélyépítő technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenyét.

Kép1.jpg

A Szakma Sztár Fesztivál országos verseny győri középdöntőjének megnyitóján dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere úgy fogalmazott, az idén 72 éves Hild régóta a tudást és az alázatot ötvözi.

Pénzes László, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja és az Ipari Tagozat elnöke saját, 1985-ös versenyzéséről és sikereiről hozott személyes szavakat, és bátorította a fiatalokat tudásuk és tehetségük megmérettetésére. Minden résztvevőnek a versenyzés örömét és sikerét kívánta. A középdöntő sikeres megvalósítását az Ipari Tagozat évek óta rendszeresen támogatja.

Most is, mint minden évben felkészült diákok várták a versenyt, amiben az iskola felkészítő tanárai nagyszerű támogatást adtak a diákoknak – emelte ki Józsa Tamás, a rendező Győri SZC Hild József Építőipari Technikum igazgatója.

A középdöntőben 15 magasépítő és 6 mélyépítő technikus vett részt. A győri középdöntő legjobbjai jutnak tovább a budapesti Szakma Sztár Fesztivál keretében megrendezendő, harmadik fordulóba, ahol 5 magasépítő és 3 mélyépítő technikus között dől majd el, ki a legjobb. A Hild az elmúlt években több dobogós helyezést is elhozott a rangos versenyről.

Az idén 72 éves Hild-iskola már régóta a tudást és az alázatot testesíti meg, tanári kara legendás, diákjai pedig az országos versenyeken is roppant sikeresek. Az iskola a kiemelkedő eredményeknek köszönhetően Tehetségpontként, az Európai Tehetséghálózat tagjaként, valamint Minősített Tehetséggondozó Műhelyként működik.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png