VI. Győr- Belvárosi Tablóverseny: a Lukács-iskola 12.A osztálya nyert

Sajtóreggeli keretében adtuk át a nyereményt, a Komédiás Étterembe szóló bankettvacsorát a tablójával legtöbb like-ot gyűjtő osztály képviselőinek.  

Az iskolákban már hagyománynak számít, hogy a ballagó osztályok tablókat készítenek. Ezek különleges megjelenésükkel régóta színes részei a belvárosi tavasznak. A végzős diákok és iskoláik büszkén hirdetik a belvárosi üzletek kirakataiban elhelyezett tablókon, hogy elérkezett a nagy megmérettetés számukra és hamarosan megteszik következő lépésüket a nagybetűs ÉLET felé.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány szerette volna még emlékezetesebbé tenni a végzős osztályok számára ezt az időszakot, ezért különleges felhívással fordult a győri középiskolákhoz. 2022. április elején immár hatodik alkalommal hirdette meg a Győr-Belvárosi Tablóversenyt.
A versenyre 14 iskola 25 osztálya nyújtotta be pályázatát. A résztvevő osztályok tablóit a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Győr-Belvárosi Tablóverseny Facebook oldalon tette közzé szavazásra. A like-gyűjtés áprilisban kezdődött és május 31-ig tartott. Ez idő alatt sok ezren csodálták meg a rendkívül kreatív és nagy gondossággal készített tablókat online (212.000 elérés, 56.000 aktivitás, közel 10.000 like ) és személyesen is, a belvárosi kirakatokban.
A belvárosi vállalkozók fontos szerepet töltöttek be ebben az akcióban, hiszen a helyi hagyománynak megfelelően lehetőséget biztosítottak a tablók kihelyezésére a kirakatokban. Sok érdeklődőt, látogatót vonzottak üzleteik kirakatához.

A nyertes a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium 12. A osztálya lett, tablójukkal 1069 szavazatot gyűjtöttek a verseny során.

Nyereményük egy bankett vacsora ételfogyasztása a Komédiás Étteremben, egy előre egyeztetett időpontban.
A nyertes osztály képviselőit sajtóreggeli keretében köszöntöttük a Komédiás Étteremben. Az oklevelet és a nyereményt Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke adta át Kónya Judit osztályfőnöknek és az osztályt képviselő Müller Kristófnak. Külön köszöntötte a diákokat dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő és Kalmárné dr. Hollósi Erika, a kamara titkára is.


Kónya Judit osztályfőnök és Müller Kristóf, a nyertes osztály képviseletében.

Az eseményen részt vett és gratulált a diákoknak:

  • Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, 
  • Hartyándiné Frey Aranka, a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója, 
  • Szentpéteri Marianna, a Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium igazgatója,
  • belvárosi üzlettulajdonosok és 
  • a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi tagjai.
 

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a belvárosi vállalkozók összefogásával rendszeresen tesz lépéseket azért, hogy az ambíciózus pályakezdő fiatalokat támogassa. 
Évek óta nagy sikerrel folytatja az adventi időszakban "Angyalok a belvárosban" jótékonysági kampányát, amellyel hátrányos helyzetű diákoknak segít.
A sajtóreggeli keretében pedig újabb, ezt célzó kezdeményezést jelentett be Obertolné Horváth Tímea: a május 7-én megrendezett, Király Kult. Utca program keretében, neves festőművészek által készített festményeket bocsátják nemsokára licitre, s a befolyt összegből még több fiatalnak nyújthat támogatást az alapítvány. Az elnök hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás, a rászorulók segítése kiemelt fontosságú az alapítvány életében. 

A sajtóreggelin kiállították a műalkotásokat: 

  • Bárány Terézia: Darbuka Trió,
  • Csizmadia István: Arany álom
  • és Koppány Attila: Unpresszió című alkotása hozhat sok segítséget nehéz sorsú tanulóknak.

Csizmadia István festőművész, Arany álom című festménye mellett.

A nyitóképen Obertolné Horváth Tímea, dr. Fekete Dávid, Müller Kristóf, Kónya Judit és Kalmárné dr. Hollósi Erika.

 

 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png