A feldolgozóipar európai vezetői és digitális átalakítói – konferencia és B2B Budapesten

Az október 19-i rendezvényen finanszírozási lehetőségeket és sikertörténeteket mutatnak be, és kapcsolatépítésre is lehetőség lesz.

 

 

Időpont: 2022. október 19. (szerda)
Helyszín: Budapest, Bálna

A feldolgozóipar digitalizálását célzó európai kezdeményezés, az I4MS 2022. október 19-én, Budapesten rendezi meg a European leadership and digital game-changers of the manufacturing industry elnevezésű eseményét, hogy összehozza az ökoszisztéma szereplőit, és megosszák a résztvevőkkel a sikertörténeteket, tanulságokat és az összegyűlt know-how-t.
Az esemény középpontjában az európai digitális innovációs központok (EDIH), az európai projektek, a KKV-k, a technológiai szolgáltatók és a feldolgozóipar más, az innovációt és a technológia átvételét az Európai Unióban előmozdító érdekelt felek közötti kapcsolatépítés és a lehetőségek bemutatása áll.
A közös munka keretében 2020–2023 között összességében 40 millió euró kiosztására került, illetve kerül sor a még rendelkezésre álló keret terhére.
Az eseményen a magyar országos szakmai döntéshozatal szereplői, valamint az Európai Bizottság képviselői is részt vesznek. Az ipar digitális átalakításán dolgozó szakértők előadások és panelbeszélgetések keretében osztják meg tudásukat, a gyakorlati példákat és sikertörténeteket pedig egy “tárlatvezetéssel” egybekötött kiállító térben mutatják be. Az EDIH-ek és KKV-k számára további finanszírozási lehetőségeket is bemutatnak.

A konferencia keretében az Enterprise Europe Network (EEN) közreműködésével játékos, illetve előre szervezett kapcsolatépítésre is sor kerül, az eseményt pedig egy esti koktél zárja.
Regisztráció és további információ: https://i4ms.b2match.io/


Az I4MS kezdeményezésről bővebben
Az esemény főszervezője az I4MS, a gyártás digitalizálását célzó legnagyobb európai kezdeményezés, amelyet az Európai Bizottság finanszíroz. Fő célkitűzése a digitális innováció kiterjesztése a KKV-k és a közepes kapitalizációjú vállalatok (mid-cap) körében, valamint a digitális innovációs központok páneurópai hálózatának kialakítása.
Ez az uniós kezdeményezés az európai kompetenciaközpontok és innovációs központok segítségével lehetővé teszi és elősegíti a feldolgozóipari KKV-k és a közepes kapitalizációjú vállalatok együttműködését az értékláncukban. A nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) központok, a legjobb egyetemek és az alkalmazásorientált kutatóintézetek a határokon átnyúló kísérletek során minden szereplő számára előnyös helyzetet teremtenek, lehetővé téve a KKV-k számára, hogy nyílt felhívásokon keresztül technológiai és pénzügyi támogatásra pályázzanak a digitális innovációkat a vállalkozásukban tesztelő kísérletek elvégzésére.

A rendezvényt a FundingBox koordinálja, partnerei pedig a Mobile World Capital Barcelona és a Tecnalia.
i4ms.eu

Az esemény partnerei
Az I4MS Stakeholders Event az Express Innovation Agency, a PBN Advanced Management, az Enterprise Europe Network és az Európai Bizottság közös szervezésében valósul meg.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök