Design Pannonia – Hétvége a design thinking jegyében

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Beszámoló a Design Pannonia keretében zajlott desgn thinking workshopról. 

December 11-13-án rendezték meg a Design Pannonia keretében a design thinking workshopot
A résztvevők izgalmas, valós és rendkívül komplex problémát kutattak: a nemzetközi startup ökoszisztémák építésének kihívásait.

A program rendkívül sikeres volt, számos országból képviseltették magukat résztvevők, volt aki Vietnámból csatlakozott a magyar, osztrák és román résztvevőkhöz. Összesen 20-an kezdték el a képzést. Nemcsak földrajzilag volt színes a csapat, hanem szakmailag is, voltak a résztvevők között diákok, coachok, értékesítéssel foglalkozó szakemberek, startupperek is. 

A képzés rendkívül interaktív volt, nem csak előadások sorozata. Az első nap az ismerkedésé volt és megalakultak a csapatok.
A második napon a design thinking alapjainak megismerése után a központi kérdést fogalmazták meg a csapatok, majd az így definiált problémára ötleteltek, keresték a legjobb megoldásokat, kutattak és fejlesztették az ötleteket.
A harmadik nap pedig egymásnak mutatták be a kialakult koncepciókat, prototípusokat. A legkülönfélébb megoldások születtek, az egyik csapat például ismeretterjesztő youtube csatorna és edukáció vonalon dolgozott, egy másik egy német inkubátor létező modelljét kutatta és fejlesztette. A résztvevők megismerték, hogy nem biztos, hogy az a valós probléma, amit először felvázolnak, hanem kutatni kell, újrafogalmazni a problémákat, több megoldást kipróbálni élesben és továbbfejleszteni.     

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósult meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatta.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png