Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam a kamarában

A bejegyzés érvényessége lejárt!

A nagy érdeklődésre való tekintettel kamara a Bia-Med Bt. együttműködésével munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyamot hirdet június 16-ra. Jelentkezzen Ön is a képzésre!

Időpont: 2023. június 16. (péntek) 09:00-15:00
Helyszín: Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 310. számú terem

REGISZTRÁCIÓ

A munkahelyi alapszintű 8 órás, vizsgával záruló tanfolyam sikeres teljesítése esetén a résztvevők névre szóló tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány a rendeletben (3/2002 (II.8.) Sz-Cs-M-EüM együttes rendelet 20. §-a) meghatározott 2 évig érvényes.
Az 1993. évi XCIII. törvény 46. §-a értelmében a munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően - biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.

 

A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20.§ (1) értelmében minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést, vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. 

Előadó: Ihász Róbert, Országos Mentőszolgálat

A képzés keretében a résztvevők

  • megismerik a korszerű elsősegélynyújtás általános szabályait, alapfogalmait, módszereit és eszközeit
  • a félautomata defibrillátor használatát
  • az elméleti képzésen túl gyakorlati feladatokon keresztül sajátíthatják el a különböző elsősegélynyújtási technikákat (ambu baba)
  • az esetleges későbbi munkahelyi balesetek során megfelelő felkészültséggel és hozzáértéssel képesek ellátni munkatársukat.

A képzés a Felnőttképzési Törvényben előírtaknak megfelelően történik, az adatok a FAR rendszerben kerülnek feltöltésre. A képzés gyakorlatorientált, ezért a kiképzett elsősegélynyújtó munkavállaló szükség esetén magabiztosan fog segítséget nyújtani.

  • A tanfolyam részvételi díja önkéntes kamarai tagok részére: 10.000 Ft / fő
  • Regisztrált vállalkozásoknak: 12.000 Ft / fő

A számlát a Bia-Med Egyészségügyi Szolgáltató Bt. állítja ki a résztvevők részére. Jelentkezését az online jelentkezési lapon 2023. június 12. (hétfő) 12 óráig várjuk.

Tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy jelen rendezvényünk keretében kép- és hangfelvétel készítésére kerülhet sor, mellyel kapcsolatban a kamara adatvédelmi tájékoztatóját ITT tekintheti meg.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png