Február 25-éig van lehetőség a bevételi nyilatkozatok beadására

A KATA vállalkozások 2022. február 25-éig nyújthatják be bevételi nyilatkozatukat, amely teljesítése az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson keresztül a legegyszerűbb.

Az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) elérhető "21KATA" nyomtatvány egyszerűen, gyorsan kitölthető és beküldhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére.
Az ONYA-ban a "katások" jelentős része mindössze három adat megadásával (időszak, hónapok száma és elért bevétel) online teljesítheti a 2021. évről szóló elszámolást, melynek határideje 2022. február 25. A webes alkalmazás használatához nincs szükség külön segédprogramra.
Az elektronikus azonosítás után az alkalmazás automatikusan betölti a NAV által ismert adatokat, a felhasználónak már csak a tartalmi adatokat kell beírnia. A szolgáltatás azokat a "katásokat" is segíti, akiknek a három adaton túl, egyéb adatokat is meg kell adniuk (adatszolgáltatás a más adóalanytól a naptári évben megszerzett bevételről), százalékos mértékű adót vagy késedelmi pótlékot kell bevallaniuk.
Az ONYA-ban meghatalmazottként is lehetséges az ügyintézés.


Forrás: https://nav.gov.hu/sajtoszoba/hirek/a-katasoknak-onya-val-a-legegyszerubb-a-beveteli-nyilatkozat-beadasa

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök