Felmérés az egységes európai piaci akadályokról és megoldásokról

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Az Eurochambres-felmérés célja az egységes piaci akadályok és megoldások beazonosítása az európai vállalkozásoktól beérkezett válaszok alapján.

Az Európai Unió egységes piaca idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A határokon átnyúló üzleti tevékenység és kereskedelem működése azonban még korántsem tökéletes és még mindig számos akadályba ütközik. Az Eurochambres (ECH) rendszeresen felméri ezeket a piaci akadályokat, és az egységes piac rendszerének hatékonyabb és gördülékenyebb működtetése érdekében ismerteti a döntéshozókkal az eredményeket. A 2019. évi felmérést követően az ECH most ismét meghirdeti az egységes piaci akadályokról szóló felmérését, melynek időszaka: 2023. szeptember 4 – október 16.

A kezdeményezés célja a legfontosabb egységes piaci akadályok és megoldások beazonosítása az európai vállalkozásoktól beérkezett válaszok alapján. A 2024. évi európai választások előtt most van lehetőség arra, hogy az európai döntéshozók átgondolják a nagyobb integráció felé vezető utat, valamint meghatározzák a következő ötéves ciklus prioritásait. A következő Európai Bizottság munkáját elősegítendő az ECH jelentést készít a felmérés eredményeiből.
A felmérés anonim, személyes adatok megadása nem szükséges. A hivatalos nyelve az angol, ugyanakkor a magyar nyelv használata is biztosított a kérdőív jobb felső sarkában található nyelvválasztó segítségével.
Az online kérdőív kitöltése maximum 10 percet vesz igénybe.
A válaszok beérkezésének határideje: 2023. október 16.

A kérdőív a következő linken érhető el »»» 2023 Eurochambres Survey on Single Market Obstacles and Solutions

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png