Győri beszállítóknál tettek látogatást az Élelmiszer-Kereskedelem Szakmai Osztály képviselői

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Élelmiszer-Kereskedelem Szakmai Osztály november végén a Győr környéki élelmiszer beszállítókat kereste fel.

20241127_100317.jpg

A Kereskedelmi Tagozat Élelmiszer-Kereskedelem Szakmai Osztálya szakmai útja során november végén a Győr környéki élelmiszer beszállítókat kereste fel.

Hanczné Mező Edina, az Élelmiszer-Kereskedelem Szakmai Osztály elnöke köszöntötte az alábbi beszállítói partnereket:

  • Tebike Sajt Kft., Győr-Ménfőcsanak https://www.tebike.hu/  
    A TEBIKE vállalkozás megnevezése a tehén, birka, kecske kezdőbetűiből állt össze.
    Bár a cég csak négy éves múltra tekint vissza, de a tejipari elkötelezettség a harmadik generációját éli. A fő profil a kecske- és juhtej felvásárlása, feldolgozása és kereskedelme, már bio kecskesajtot is forgalmaznak. A cégvezető elmondta, hogy elégedettek a jelenlegi piaccal és fogyasztókörrel, kihívás számukra az utánpótlás és a jó munkaerő megtartása.
    Az üzemlátogatás sajtkóstolóval ért végett. 
  • Nyúli "tüzes" chili https://nyulituzes.webnode.hu/   
    Búzásné Kata, a Nyúli „tüzes” chili tulajdonosa már több rangos elismerést is kapott. Az amerikai világversenyeket is megjárt csiliszószok rendszeres szereplői a Magyar Ízek Versenyének, többször szereztek arany minősítést. A Madame Tapsi fantázianévre hallgató szószt csipkebogyóval bolondította meg Kata, ami a hazai ízeket kedvelőknél elsöprő siker a mai napig. A kistermelő a csilik gondozása mellett egyéb zöldség- és gyümölcsfélék termesztésével is foglalkozik. 
  • Pécsinger Szőlőbirtok, Győrújbarát https://pecsinger.hu/  
    A Pécsinger család évtizedek óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel a Pannonhalmi Borvidék legkiválóbb dűlőin. Ültetvényeik a tényői, a győrszemerei és a győrújbaráti dombokon laknak. A pincészetet alapító idősebb Pécsinger János agrármérnök szőlőfeldolgozót építetett, ahol a pasztőröző eljárással készülő gyümölcslevek mellett reduktív és hordós érlelésű borok is készülnek. Ma már inkább fia neve és tevékenysége fémjelzi a borászatot. A jól kipróbált, hordós technológia helyét pedig átvette az acéltartályos reduktív eljárás, illetve az ezzel kombinált fahordós érlelés. Az így készült borok üdébbek, frissebbek, élénkebb illat-, íz- és zamatvilággal rendelkeznek, ahogy mi mondjuk, magukban hordozzák a napfény ízét, a nyári szerelmet.
  • Pedró Pékség, Sokorópátka https://pedropekseg.hu/  
    Vajda Péter, a "Pedró" tulajdonosa, a Magyar Pék Válogatott kiemelkedő tagja, aki sütőipari technológusként végzi a termelés irányítását Sokorópátkán. A szakma iránti elkötelezettségét jól mutatja, hogy külföldön és Magyarországon is gyakran látogat el más pékségekbe, hogy tanuljon és új technológiákat ismerjen meg. A korábban 3 alkalmazottal indított vállalkozásban ma már több, mint 120 dolgozó tevékenykedik. A megyében 12 saját boltot üzemeltet: Győrben, Téten, Győrszemerén és Sokorópátkán.
    Az üzemi látogatás során a tulajdonos megmutatta a legújabb sütőket, melyben a pedró finomságok készülnek és a delegáció kérdéseire válaszolt.

A szakmai út végén sor került a világ legnagyobb székelykapujának megtekintésére is Sokorópátkán. Az ötlet Vajda Péter helyi vállalkozótól származott, aki több környékbeli vállalkozóval összefogva indította el az építkezés folyamatát. A projektben több mint hatszáz civil adakozó és kétszáznál is több kétkezi munkás, valamint fafaragó mester vett részt. A székelykapu melletti terület mára már bővült egy kápolnával és egy rendezvényhelyszínnel. 

A szakmai út a Kereskedelmi Tagozat támogatásával valósult meg.

A szakmai osztályelnök kihangsúlyozta: a hamarosan alakuló Gasztro Klub során a következő félévben minél több élelmiszer beszállítót felkeres az Élelmiszer-Kereskedelem Szakmai Osztály a közös együttműködés reményében.

 

 

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png