Kamaránk javaslatai a kata átalakítására

A kata adónem átalakításával kapcsolatban kamaránk a megyei vállalkozásokkal karöltve, az érdekeiket szem előtt tartva fogalmazott meg javaslatokat június 24-én. 

A kata adónem átalakításával kapcsolatban június 24-én fórumot tartott a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A konzultáció megszervezésével azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a helyi gazdasági szereplők véleményét összegyűjtve olyan adózási rendszer kialakítását támogassuk, mely a vállalkozások konszenzuson alapuló véleményét tükrözi és lehetővé teszi a gazdaság eredményes működését.
A vállalkozásoktól érkező visszajelzéseket összegezve továbbítottuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Pénzügyminisztérium felé, bízva egy a gazdaság és a vállalkozások érdekeit szolgáló adónem kialakításában.

Kéréseink a jogalkotók felé:

  • KATA adómérték megemelése 100.000 Ft összegre és az ellátás automatikus biztosítása (táppénz, nyugdíj).
  • Árbevétel összegének felemelése évi 18 millió Ft-ra, de az alanyi mentesség határa is emelkedjen fel 18 millió forintra.
  • 3 millió forint / cég összeghatár megemelése 4,5 millió forintra.
  • Fokozott ellenőrzések kérése a NAV-tól a visszaélések elkerülése érdekében.
  • KATA adó szerint működő vállalkozások alkalmazotti számát maximum 2 főben szeretnénk maximalizálni.

Kértük a megyei vállalkozások által megfogalmazott javaslatok, a fenti kérések figyelembevételét a kata-törvény átalakítása kapcsán, továbbítottuk ezeket a jogalkotók felé!

A konzultációról készült híradós összefoglalót ITT tekinthetik meg!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png