Kamara a vállalkozásokért tantárgy – Negyedik előadás

A március 3-i órán Molnár Albert, a kamara Kereskedelmi Tagozatának alelnöke tartott előadást az üzleti tervezés alapjairól és a jó üzleti prezentáció módszeréről.

előadás

Előadónk a vállalkozási ötlet megfogalmazásától az üzleti terv megszületéséig vezető főbb lépéseket ismertette, ami kiváló kapaszkodót nyújt a hallgatók féléves gyakorlati munkájának megkezdéséhez. Az előadáson elhangzott tippek, tanácsok nemcsak a féléves gyakorlati munkához, hanem a vállalkozás tényleges megalapításához kapcsolódóan is átfogó ismereteket adtak.

Az előadás másik része az üzleti prezentáció gyakorlatáról szólt, ami részletekbe menően adott információt a prezentáció elkészítésétől az alkalomhoz illő öltözéken, az előadói gesztusokon át a stresszfaktorok csökkentéséig.

Molnár Albert motiváló hangulatú előadása ez alkalommal is maximálisan összefoglalta a tantárgy sikeres teljesítésének feltételeit és bízunk abban, hogy sikerült erősíteni a hallgatók vállalkozói ambícióinak kibontakozását.

Az előadás diasorai a Széchenyi István Egyetem Moodle rendszerében elérhetők.


Következő előadásaink:

Március 10-én a Patent Security győri területi igazgatóságán tesz látogatást a hallgatói csapat.

Március 17-én Sáhó László és Gál Renáta előadásaiban a befektetői szemléletről, üzleti angyalokról, továbbá a vállalkozások marketingtevékenységeiről kapnak hasznos információkat a hallgatók.

Március 24-én és március 31-én a csoportok magas számára való tekintettel két alkalomra bontva kerülnek megtartásra az üzleti tervek első körös prezentációi (3 perces "liftbeszéd") a tantárgy mentorai előtt.

Áprilisban is izgalmas cégvezetői előadások és további egy céglátogatás szerepel a tantárgy tematikájában, amelyek fontos szerepet játszanak a hallgatók üzleti tervének kidolgozásában.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök