Szalay Antalt a Provertha E.C. Zrt. tulajdonosát köszöntöttük

A kapuvári Provertha üzem tulajdonosát rendhagyó ünnepség keretein belül köszöntötték kamaránk képviselői, melynek részeként rangos elismerésekben részesült.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke, a megyei közgyűlés döntése alapján, a nemzetközi kapcsolatokért díjat adta át Szalay AntalnakHámori György, Kapuvár polgármestere Szalay Antalnak a városban végzett gazdasági, karitatív valamint a település külkapcsolatainak kiépítésében vállalt kimagasló teljesítményéért, Kapuvár város gazdasági és szellemi fejlődését szolgáló, kiváló munkáért Berg Gusztáv kitüntetésben részesítette. A 90. születésnapját ünneplő Szalay Antalt, kamaránk képviseletében Kalmárné Dr. Hollósi Erika titkár, Pintér-Péntek Imre elnök, Csapó Péter térségi elnök és Erdős Vilmos kapuvári irodavezető köszöntötte. 
Szalay Antal munkássága nem csak országos, de nemzetközi szinten is példaértékű. A német-magyar cég csatlakozási termékek, kábelkonfekciók és műanyag fröccsöntött termékek fejlesztője- és gyártójaként vált ismerté. A Provertha E.C. Zrt.-t 1993-ban alapította a bogyoszlói-beledi származású, Németországban élő Szalay család. Az első, beledi gyárban elektronikai alkatrészeket gyártottak, nemzetközi piacra. A hatékony termelés révén a termékszerkezet folyamatosan bővült, szükség volt a fejlesztésre. 1996-ban Sárváron építettek új üzemet, majd 2003-ban Kapuváron. A vállalatcsoport ma már közel 800 munkatársat foglalkoztat. Piacvezető német és más európai vállalatok beszállítója, termelésének 89 százaléka exportpiacra megy. Az egyre komolyabb megrendelések miatt folyamatosan bővítik a hazai kapacitásokat és vezetik be az új technológiákat.

Ezúton is köszönjük Szalay Antal Úrnak a meghívást és kívánunk neki erőben, egészségben teljes boldog esztendőket. Isten Éltesse!

Fotó: Kustor Réka

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök