Kazahsztáni nemzetközi vásárok

A közeljövőben két fontos nemzetközi vásárt is rendeznek Kazahsztánban.

Élelmiszeripari és feldolgozóipari szakvásárt rendeznek Kazahsztánban.

InterFood Astana

Janusz Wojciechowski, az EU mezőgazdasági biztosa 2024. május 27-31-én Kazahsztánba látogat az EU agrár-élelmiszeripari ágazatának vezető képviselőiből álló üzleti delegáció kíséretében, és részt vesz az InterFood Astana élelmiszeripari szakvásáron. A biztos üzleti delegációjába szeretné felvenni azokat az európai és nemzeti termelői szervezeteket és cégeket az EU valamennyi tagállamából, amelyek erős exportpotenciállal rendelkeznek, és lehetőleg még nem vettek részt ilyen uniós projektekben.

A kazahsztáni látogatás az élelmiszer- és italágazat piackutatására, a business-to-business tevékenységekre, valamint a kiskereskedelmi és helyszíni látogatásokra összpontosít, és az alábbi területekről várják magyar gyártó cégek jelentkezését:

  • gyümölcsök, zöldségek és ezekből készült készítmények,
  • borok és szeszes italok,
  • sertéshúsból és baromfiból készült készítmények,
  • tejtermékek,
  • gabonafélék és készítményeik.

A repülőjáratok és a szállodák költségeit maguk a résztvevők fedezik, de a hivatalos programból minden üzleti eseményt, beleértve a helyi közlekedést és az Almati és Asztana közötti tranzitot is, az Európai Bizottság állja.

Jelentkezni az alábbi linken lehet:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLM_Kazakhstan_May_2024
Bővebb információ a REA-AGRI-EVENTS##kukac##ec.europa.eu e-mail-címen kérhető.
Jelentkezési határidő: 2024. január 26. (péntek)

 

ONDEU EXPO

2024. április 24-26. között rendezik meg a IV. ONDEU feldolgozóipari szakkiállítást, melyre a szervezők – az asztanai magyar nagykövetnek küldött személyes meghívó formájában – tisztelettel invitálják a magyar vállalkozókat és szakmai szervezeteket is.

Az ONDEU EXPO négy ágazati rendezvényt, konferenciát és kiállítást foglal magában a gépipar-, vegyipar-, vízipar-, és a kommunális infrastruktúra területén:

 

Bővebb információért az asztanai nagykövetséghez lehet fordulni Nyitrai Zoltán külgazdasági attaséhoz a mission.ast##kukac##mfa.gov.hu vagy a zoltan.nyitrai##kukac##mfa.gov.hu e-mail-címeken.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png