Kreditpontos továbbképzések vámszakemberek részére

Kamara a Magyar Vámügyi Szövetséggel együttműködésben kreditpontos továbbképzéseket szervez vámszakemberek részére Győrben.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködő Magyar Vámügyi Szövetséget az országban elsőként vették a vámügyi szakértői hatósági vizsgára felkészítő képzés szervezésére és lebonyolítására jogosult képző szervezetként VJSZ-1/2017. nyilvántartási számon nyilvántartásba 2017. november 28-i hatállyal. Az elmúlt két évben közel 300 vámszakember vett részt a képzéseken, akik a vámtanácsadói és vámügynöki nyilvántartásról és kötelező továbbképzésről szóló 283/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet alapján a regisztrációjukat követő évtől kezdve kreditpontok gyűjtésére kötelezettek.

Az MVSZ a megyei kamarában működő Vámklubbal karöltve ezen kötelezettség teljesítését egy átfogó szakmai programmal kívánja támogatni, amely egy tematikus továbbképzési katalógus kidolgozásával olyan oktatási napok kiválasztását teszi lehetővé, ahol az adott szakterületi témakört érintő ismereteket és gyakorlati kérdéseket kiscsoportokban vitathatják meg a szakemberek. Az oktatási napot az adott szakterületen elméleti és gyakorlati tudással rendelkező, a hatósági képzések és vizsgák során is közreműködő oktatók tartják, s az előadások mellett minden alkalommal konzultációs lehetőséget is biztosítanak az témához kapcsolódó aktuális gyakorlati felvetések egyeztetésére.

A tematikus továbbképzési katalógust az MVSZ weboldalán a KÉPZÉSEK menüpont alatt találják meg az érdeklődők, s innen elektronikusan küldött jelentkezési lapon lehet a képzések valamelyikén való részvételi szándékot jelezni.

Az oktatások 10-15 fős csoportokban kerülnek megtartásra, a valóban érdemi konzultációs lehetőség érdekében. A tematikus képzésre jelzett részvételi szándék alapján egy-egy csoport létrejöttekor a titkárság egyezteti az oktatási nap konkrét dátumát és helyszínét, intézkedik az oktatási csoport indításának minisztériumi bejelentése iránt és megvalósítja az eseményt.

A továbbképzésekre való jelentkezési lapon több helyszín közül lehet választani. Központi helyszín az MVSZ oktatóterme Budapesten (1131 Budapest, Rokolya u. 25.), emellett együttműködő partnereink támogatásával Győrben (GYMSM KIK), Székesfehérváron (FMKIK), Debrecenben (HBMKIK) és Nagykőrösön (2750 Nagykőrös, Téglagyári utca 2/a) is megfelelő oktatási helyszínek állnak rendelkezésünkre, illetve igény esetén a képzés egy-egy csoport esetében akár céges helyszíneken is lebonyolítható.

A jelenleg választható témakörök és kontakt képzésben megadott kreditértéke:

1. Tarifa (Szabályok, speciális árukörök, KFT) 7 kreditpont

2. Származás (preferenciális és nem preferenciális származási szabályok, igazolások) 8 kreditpont

3. Fuvarügyletek (Incoterms 2020) hamarosan

4. Vámérték 7 kreditpont

5. Egyszerűsítések hamarosan

6. Vámtartozás, vámbiztosíték 8 kreditpont

7. Vámjogi jogalkalmazás 8 kreditpont

8. Belépési, kilépési alakiságok 8 kreditpont

9. Termékimport hamarosan

A továbbképzések időpontja és időbeosztása:

A képzések egynaposak, a tanórák 9-16.30-ig tartanak. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván, a jelentkezésnél automatikus üzenetet kapnak, a 10-15 fős csoportok létrejöttét csoportonként külön emailben igazoljuk vissza és egyeztetjük az oktatási nap pontos dátumát.

A képzési napokon jelenléti ívet vezetünk, a képzés részvételéről szóló igazolást a teljes napi jelenlét esetén adjuk ki.

Részvételi díj az egyes továbbképzéseken:

Teljes ár (nem tag) 28 750 Ft/fő+áfa

Tagsági kedvezmény -20% 23 000 Ft/fő+áfa

A részvételi díj tartalmazza az e-learning felület anyagaihoz való hozzáférést, az előadások anyagait, az igazolás kiadásának költségét, valamint a Budapesti helyszínünkön biztosított egyszeri büféfogyasztást is!

A továbbképzésen való részvételt lemondani kizárólag külön írásbeli nyilatkozattal, legkésőbb az egyeztetett oktatási nap előtt egy héttel lehet, ezt követően megküldött lemondást nem tudjuk elfogadni és képzési szolgáltatás igénybevételét kiszámlázzuk a jelentkezőknek.

A továbbképzésre történő jelentkezés, illetve részvételi díj pénzügyi teljesítésének menete:

Az MVSZ írásban visszaigazolja az adott témában adott helyszínen létrejött csoportok tagjai felé a jelentkezést, amely tartalmazza az elektronikus jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján a részvételi díj összegét és a számlázási információkat. Akinek a képzési díj befizetéséhez díjbekérőre van szüksége, kérjük az elektronikus jelentkezési lap megjegyzés rovatában jelezze és gondoskodjanak a megrendelési számok megküldéséről.

A továbbképzésre jelentkezett hallgatók kötelezik magukat arra, hogy a visszaigazolt részvételi díjat

• átutalhatják az a MVSZ 11100104-18054822-36000001 számú, a CIB Banknál vezetett pénzintézeti számlájára „továbbképzési részvételi díj” megnevezésével,
• az oktatási helyszíneken bankkártyás fizetést POS terminálon keresztül is tudunk fogadni, (Hamarosan lehetőség lesz a weboldalunkon keresztül online kártyás fizetésre is!)
• az oktatási helyszíneken készpénzben is lehet fizetni.

Hiszünk abban, hogy a vámjogi szakértői, a vámtanácsadói, a vámügynöki hatósági képzés elősegíti az egész hazai vámszakma hosszú távú fenntartható fejlődését, növelni fogja a hazai vámszakma elismertségét és tovább javítja nemzetközi versenyképességünket.

Várjuk jelentkezését!

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png