Mondja el Ön is, hogyan hatna vállalkozása működésére a 30 napos fizetési határidő bevezetése!

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Ön szerint milyen hatással lenne a magyarországi vállalkozások működésére, ha megszűnne a 30 napnál hosszabb fizetési határidő kikötésének lehetősége?

collage-customer-experience-concept (6).jpg

A mikro-, kis-és középvállalkozások érdekeit képviselve, az Európai Bizottság javaslata kötelező, legfeljebb 30 napos fizetési határidőt írna elő a vállalkozások közötti kereskedelmi ügyletekre vonatkozóan, így a 30 napnál hosszabb fizetési határidő kikötésének lehetősége megszűnne.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a rendelettervezet tárgyalása jelenleg folyik, a tagállamok között nincs egyetértés a javaslat megalapozottságáról.
A Nemzetgazdasági Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-vel együttműködve az alábbi kérdőív segítségével szeretné felmérni, hogy a tervezet milyen hatással lenne a magyarországi vállalkozások működésére.

Kérjük szíves közreműködését a kérdőív kitöltésében, illetve a tagvállalatok körében való megosztásban annak érdekében, hogy a beérkezett válaszok mentén a hazai vállalkozások érdekeit a leghatékonyabban tudják képviselni.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:
https://forms.office.com/e/TmszUskFp7?origin=lprLink

A válaszadásra 2024. február 15-ig van lehetőség.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png