Munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam Kapuváron május 30-án

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Fertő-Rábaközi Térsége a Bia-Med Bt. szervezésében MUNKAHELYI ELSŐSEGÉLYNYÚJTÓ TANFOLYAMOT hirdet, melyre szeretettel várja a vállalkozások képviselőit.

Időpont: 2022. május 30. (hétfőn) 9:00
Helyszín: Kapuvár, Győri út 2. (Rábaközi Művelődési Központ)
Előadó: Ihász Róbert, Országos Mentőszolgálat

A munkahelyi alapszintű 8 órás, vizsgával záruló tanfolyam sikeres teljesítése esetén a résztvevők névre szóló tanúsítványt kapnak. A tanúsítvány a rendeletben (3/2002 (II.8.) Sz-Cs-M-EüM együttes rendelet 20. §-a) meghatározott 2 évig érvényes.

Az 1993. évi XCIII. törvény 46. §-a értelmében a munkahelyen - jellegének, elhelyezkedésének, a veszélyforrásoknak, a munkavállalók létszámának, a munkavégzésből és a munkakörnyezetből származó hatások és egészségkárosító kóroki tényezők figyelembevételének, valamint a munka szervezésének megfelelően - biztosítani kell a munkahelyi elsősegélynyújtás tárgyi, személyi és szervezési feltételeit.
A munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20.§ (1) értelmében minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést, vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. 

A képzés keretében a résztvevők:

  • megismerik a korszerű elsősegélynyújtás általános szabályait, alapfogalmait, módszereit és eszközeit,
  • a félautomata defibrillátor használatát,
  • az elméleti képzésen túl gyakorlati feladatokon keresztül sajátíthatják el a különböző elsősegélynyújtási technikákat (ambu baba),
  • az esetleges későbbi munkahelyi balesetek során megfelelő felkészültséggel és hozzáértéssel képesek ellátni munkatársukat.

A képzés a Felnőttképzési Törvényben előírtaknak megfelelően történik, az adatok a FAR rendszerbe kerülnek feltöltésre. A képzés gyakorlatorientált, ezért a kiképzett elsősegélynyújtó munkavállaló szükség esetén magabiztosan fog segítséget nyújtani.

A számlát a Bia-Med Egyészségügyi Szolgáltató Bt. állítja ki a résztvevők részére. Jelentkezését 2022. május 18. (szerda) 16 óráig várjuk.

Tájékoztatjuk érdeklődőinket, hogy jelen rendezvényünk keretében kép- és hangfelvétel készítésére kerülhet sor, mellyel kapcsolatban a kamara adatvédelmi tájékoztatóját ITT tekintheti meg.

9330 Kapuvár, Győri út 2.
Erdős Vilmos >>
Tel.: +36 96 779-889; +36 20 363-2729
E-mail: erdosvilmos@gymskik.hu


9300 Csorna, Erzsébet királyné u. 4.
Szabó Edit >>
Tel.: +36 96 260-147; +36 20 438 9656
E-mail: csorna@gymskik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök