Az NTAK szakaszos bevezetését javasolja az MTÜ

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Közöljük a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóközleményét, amelyben az NTAK adatszolgáltatás szakaszos bevezetését javasolja. 

A vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók kötelező adatszolgáltatásának szakaszos bevezetését javasolja a kormánynak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A javaslat szerint 2023. július 1-jétől csak azoknak a vendéglátóegységeknek, illetve turisztikai attrakcióknak válna kötelezővé az adatszolgáltatás, amelyek 2022. évi nettó árbevétele szolgáltatási helyenként meghaladta a 100 millió forintot.
2024. január 1-jétől pedig már azok vendéglátóegységek, illetve turisztikai attrakciók is kötelesek lennének az adatszolgáltatásra, amelyek szolgáltatási helyenként 2022. évi nettó árbevétele elérte a 12 millió forintot, de nem haladta meg a 100 millió forintot.

A kormánynak benyújtott javaslat szerint 12 millió forint nettó árbevételt el nem érő vendéglátó üzletek és turisztikai attrakciók számára pedig nem lesz kötelező az NTAK adatszolgáltatás.

Bár az adatszolgáltatási kötelezettség nem fog érinteni minden vállalkozást, azonban az NTAK-ba továbbra is regisztrálnia kell minden nyilvántartásba vételi dokumentummal rendelkező vendéglátó üzletnek és turisztikai attrakciónak.

Az MTÜ teljes sajtóközleménye ITT letölthető. 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png