I.Sör&Művészet Győr

A bejegyzés érvényessége lejárt!

2024-ben megújul a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány tematikus Király utcai rendezvénye, a "Kult. Utca".Sor&Muveszet_EVENTCOVER_24-03-04_1200x628px74.jpg

Időpont: 2024. május 10-12. (0. nap május 9.)
Helyszín: Győr, Dunakapu tér

Először 2020 szeptemberében szervezte meg a kamara által alapított Győri Bevásárló Utcák Alapítvány a Belváros-Kereskedelem-Művészet: Kult. Utca a Király utcában című hagyományteremtő, tematikus programot. A vidám, vendégváró hangulatú, egész napos rendezvény a lakosság, a látogatók, a belvárosi üzletek és a helyi művészek között közelebbi kapcsolatot teremtett.

Ezt követően minden tavasszal – az ősi pásztorünnephez, Szent György napjához (április 23.) igazodva – megrendezték a "Kult. Utcát" a belvárosban. Az évek során a Király utcai program megtelt népi iparművészekkel, helyi képzőművészekkel, zenés-táncos műsorokkal, kézműves kiállítók garmadájával, őstermelőkkel és gyermekprogramokkal.

2023 májusában a Bécsi kapu tértől a Széchenyi térig mintegy 30 kiállítói stand várta a látogatókat. Úgy tűnt: a rendezvény "kinőtte" a Király utcát.
2024 májusában a Kult.Utca I. Sör&Művészet néven, új helyszínen és immár 3 napon át várja a látogatókat.
A már megszokott kézműves vásárt kiegészítve, a programhoz csatlakoznak kis-és nagyüzemi sörfőzdék és food-truckok, valamint "művészeti piknik" is várja a kilátogatókat mini kiállításokkal és élményfestéssel.
A talpalávalót amatőr zenekarok és utcazenész formációk biztosítják majd, akik versenybe szállhatnak a Fesztivál Kedvence címért is. Az esti órákban ismert előadókkal, utcabállal és retro bulival készülnek a szervezők.

Bővebb információ és részletes program az esemény facebook oldalán található.

 
https://bgazrt.hu/wp-content/uploads/2019/09/NEA_ME_BGA.png

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png