Szakma Sztár Fesztivál 2024

Jözel 60 szakmában 200 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért idén a Szakma Sztár Fesztiválon. A belépés ingyenes. 

szakmasztar2020.jpg

 

Tehetség, elhivatottság, precizitás és kreativitás – ilyen tulajdonságokra idén is egészen biztosan szüksége lesz azoknak a fiataloknak, akik részt vesznek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, ingyenes, XVII. Szakma Sztár Fesztiválon.

Időpont: 2024. április 24-26. (szerda-péntek)
Helyszín: Budapest, Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ (1011 Budapest, Albertirsai út 10.) A, F és G pavilon 

A Szakma Sztár Fesztivállal a szervezők célja idén sem változott: szeretnék még magasabb szintre emelni a szakképzés és a szakmaválasztás népszerűsítését. Továbbá, hogy támogassák a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutassanak a felnövekő generáció számára, valamint elősegítsék a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.

A teljes Szakma Sztár Fesztivál egyben egy izgalmas versenysorozat döntője, valamint interaktív kiállítás is a különböző szakmák bemutatkozásával.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőin közel 60 szakmában 200 tanuló verseng a legjobbnak járó elismerésért, melyet egy országos központi előválogató verseny és egy középdöntő előz meg, a Szakma Sztár Fesztivál döntőire így a legkiválóbb fiatal szakemberek jutnak el. A fiatalok amellett, hogy saját dicsőségükért küzdenek, a gyakorlatigényes szakmák ‒ beleértve a magasabban kvalifikált, érettségire épülő szakmákat is ‒ társadalmi presztízsének és vonzerejének növeléséért, a szakmatanulás népszerűsítéséért is sokat tesznek. Nem véletlen a szlogen, ami végig megjelenik a Szakma Sztár Fesztiválon: „Szakmát a kézbe, legyél Te a szakmád sztárja!”

A fesztivál kereteiben a látogatók megtekinthetik további 21 agrár szakma, valamint a EuroSkills Herning 2025 szakmai Európa-bajnokság nemzeti válogatóit és szakmai bemutatóit is.
Látogasson el Ön is a Szakma Sztár Fesztiválra, a belépés idén is díjtalan! 

Tekintse meg az idei évi Szakma Sztár Fesztivált beharangozó kisfilmet az alábbi linken:
https://youtu.be/k83SNl7wR4U


A rendezvény időpontjai és helyszínei

2024. április 24. (szerda) 

10:00                    Nyitóceremónia – Hungexpo Kongresszusi Központ – Plenáris terem

12:00 – 16:00       Szakma Sztár Fesztivál, SZKTV-OSZTV versenyek – Hungexpo F és G pavilonok
                             Bemutatkoznak az agrár szakmák – Hungexpo A pavilon

2024. április 25. (csütörtök)   

8:00 – 16:00         Szakma Sztár Fesztivál, SZKTV-OSZTV versenyek – Hungexpo F és G pavilonok
                             Bemutatkoznak az agrár szakmák – Hungexpo A pavilon

2024. április 26. (péntek)      

10:00                    Záróceremónia – RAM-Art Színház (1133 Budapest, Kárpát utca 23.)

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png