Tájékoztatás a MOL koncessziós rendszerről és a jogszabályi változásokról

Az április 17-ei szakmai fórumon a létrejött koncessziós rendszerről és az átalakuló hulladékgazdálkodási rendszer jogi szabályozásáról tartunk tájékoztatást.

Időpont: 2023. április 17. (hétfő), 16:00-17:30 óra között
Helyszín: BÜCHL HUNGARIA Kft. (9027 Győr, Csörgőfa sor 8.)


A Magyar Állam által kiírt hulladékgazdálkodási koncessziós pályázatot a MOL Nyrt. nyerte el, így 2023. július 1-jét követően 35 évig a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint Koncessziós Társaság végezheti a magyarországi települési szilárdhulladék begyűjtését, gondoskodik annak kezeléséről. Az új hulladékgazdálkodási rendszerben az állam közfeladata kiterjed a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási résztevékenységre és a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenységre.

Valamennyi piaci szereplő érintett lesz az új rendszerben: kiszolgálásuk és az értékes hulladékért járó kompenzációjuk a Koncesszoron, illetve annak alvállalkozóján keresztül 2023.07.01-jétől fog megvalósulni.

A létrejött koncessziós rendszerről tart tájékoztatót a MOHU területi vezetője, Fodor Beáta, majd Csermely Ildikó, az EU-PRO EHS Consulting Kft. ügyvezetője ismerteti a kialakult helyzet jogi hátterét és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Program:
•    A magyar hulladékgazdálkodási koncesszió, avagy fenntarthatósági célok, fogyasztói szolgáltatások – Fodor Beáta, MOHU
•    Az átalakuló hulladékgazdálkodási rendszer jogi szabályozása – Csermely Ildikó, EU-PRO EHS

A programon való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2023. április 12.

REGISZTRÁCIÓ

 

A pályázat fő elemeit és a MOL hulladékgazdálkodási stratégiáját az alábbi prezentáció tartalmazza: prezentáció

 

A rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekkel keresse munkatársunkat:
Tóthné Szabó Beatrix, Ipari Tagozat titkára
E-mail: tothne.szabo.beatrix@gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök