Tájékoztató az árak kezeléséről az építési-beruházási szerződésekben

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Koji László ÉVOSZ elnök, az MKIK alelnöke szerint útmutatásra van szükség az állami, közösségi megrendeléseknél is, ami az összes feladat mintegy 60%-át jelenti.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) már egy évvel ezelőtt jelezte, hogy a pandémia okozta világkereskedelmi folyamatok építőanyagok áremelkedésére gyakorolt hatása komoly problémákat okoz az építési szerződéseknél. Az áremelkedésekből adódó kockázatot, költségnövekedést a vállalkozók egyedül nem tudják viselni, azt meg kell osztani a megrendelővel annak érdekében, hogy a létesítmények elkészülhessenek. Az orosz-ukrán háború, az energiaárak emelkedése, a forint elgyengülése 2022. évben tovább nehezíti az árkérdéseket az építésgazdaságban. Koji László ÉVOSZ elnök, az MKIK alelnöke szerint útmutatásra van szükség az állami, közösségi megrendeléseknél is, ami az összes feladat mintegy 60%-át jelenti.

Az építési-beruházási célú beszerzések szerződéseinél az árváltozások kezeléséről szóló ÉVOSZ Tájékoztató teljes szövegét ITT olvashatja.

Az ÉVOSZ által készített árindexálási javaslatot ITT érhetik el.

 

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png