Több érték és kisebb ökológiai lábnyom – Taglátogatáson a HIPP Kft.-nél

A hanságligeti üzem pozitív példája a minőségi termékeket előállító külföldi befektetésnek, amely helyben teremtett munka- és beszállítói lehetőségeket.

Dr. Bódi Csaba igazgató fogadta az Ipari Tagozat elnökét Pénzes Lászlót, dr. Kovács Pétert, az Élelmiszeripari Szakmai Osztály vezetőjét és Tóthné Szabó Beatrix tagozati titkárt a HIPP Kft. hanságligeti feldolgozó üzemében.
A találkozás remek alkalmat nyújtott a kamara szolgáltatásainak, az Ipari Tagozat programjainak bemutatására és a jövőbeni közös együttműködés lehetőségére.

Az alapítás óta a HIPP család kezében lévő vállalat a bio-termesztés egyik úttörőjének számít. A németországi Pfaffenhofen-ben található cégközpontból irányított vállalkozás jelenleg a világ legnagyobb ökológiai eredetű nyersanyagfeldolgozója. Magyarországra 1991-ben érkeztek meg, a két természetvédelmi terület között elhelyezkedő üzemben pedig 1995-ben indult meg a bébiételek gyártása. A munkatársak száma jelenleg megközelíti a 200 főt, a termelés három műszakos munkarendben folyik.
A HIPP Kft. elhivatott a természet és az ember egyensúlyának megteremtése mellett. A középpontban a természeti erőforrások gondos kezelésén keresztül az élhetőség, a fenntarthatóság megőrzése áll. Ennek érdekében az energia, a nyersanyag és hulladék, valamint a víz és szennyvíz esetében tovább szeretnék mérsékelni az igénybe vett erőforrások mennyiségét, így csökkentve a működés és termékek ökológiai lábnyomát.

Önkéntes tagjaink meglátogatásának elsődleges célja az igényfelmérés mellett kamaránk szolgáltatásainak ismertetése.
Amennyiben Ön is szeretne gazdasági közösségünkhöz tartozni, csatlakozzon és fedezze fel a kamarában rejlő lehetőségeket!

Kapcsolat:
9021 Győr, Szent István út 10/A
Tóthné Szabó Beatrix »»
Tel.: +36 96 520 244; +36 20 2277 127
E-mail: tothne.szabo.beatrix##kukac##gymsmkik.hu

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png