Újraindítási programmal bővül a Magyar Falu Program

 Az 5000 főnél kisebb települések mikró vállalkozásai nyerhetnek 2-10 millió forintos támogatást a Magyar Falu Programban. 

A Magyar Falu Programmal kapcsolatos 2021. április 8-ai sajtótájékoztatón elhangzottakat, dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára bejelentését cikkünkben olvashatják.

Dr. György László államtitkár bejelentette, hogy újraindítási programmal bővül a Magyar Falu Program. A kiegészítő programban az 5 ezer főnél kisebb települések mikró vállalkozásait (10 fő alatti létszámmal rendelkező vállalkozások) támogatják. A programra jelenleg 25 milliárd forintos keret áll rendelkezésre, melyből a vállalkozások 2-10 millió forintos pályázati forráshoz juthatnak, mely a költségek maximum 70 százalékát fedezi, de az Újraindítási Gyorskölcsönnel és SZKP hitellel is kiegészíthető lesz.

A támogatást pályázatírás, projektmenedzsment, beruházás, fejlesztés, képzés és bérkiegészítés céljából lehet majd felvenni. A pályázati projektek megvalósítási ideje 18 hónap. Csak olyan vállalkozások vehetik igénybe, ahol természetes személy a tulajdonos és egy lezárt, teljes adóévvel rendelkeznek. Még nem tudni, hogy a tavasz folyamán pontosan mikor indul el a program, a pontos pályázati kiírás a palyazat.gov.hu oldalon lesz elérhető.

Dr. György László hangoztatta: nemcsak minden élet, hanem minden vállalkozás is számít.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök