Üzleti delegáció Dél-Koreába

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Elsősorban a koreai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várják.

 

image00161.jpg

Időpont: 2024. június 16-22. (vasárnap-szombat) 
Helyszín: Dél-Korea, Szöul

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. június 16-22. között támogatott részvételi lehetőséggel üzleti delegációt szervez Szöulba, Dél-Koreába. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

A kiutazás célja – az általános üzleti kapcsolatok fejlesztése mellett – a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek és a koreai üzleti környezet bemutatása. A delegáció látogatást tesz a Smart Tech Korea technológiai szakvásáron. Ezenkívül a tervek között szerepel egy látogatással egybekötött üzleti fórum a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Miért érdemes részt venni?

 • ingyenes részvétel a szakmai és üzleti programokon,
 • tájékozódási lehetőség Dél-Korea üzleti környezetéről, a gazdasági együttműködési és befektetési lehetőségekről,
 • tárgyalás potenciális üzleti partnerekkel,
 • vásárlátogatás a Smart Tech Korea technológiai szakvásáron,
 • támogatott részvétel exportőr kis- és középvállalkozások számára:
 • szállástámogatás cégenként egy fő részére, négy éjszakára, egyágyas szobában, reggelivel,
 • kinti transzfert a későbbiekben meghatározott hotel és a szakmai programok helyszínei között biztosítanak, max. 2 fő számára cégenként.
   

A Smart Tech Korea szakvásárról röviden
A 2024. június 19-21. között megrendezésre kerülő Smart Tech Korea egy háromnapos nemzetközi technológiai szakvásár Szöulban. A Smart Tech Korea vásár innovatív technológiákra fókuszál a következő kiemelt területekkel: 5G technológia, robotika, AI&Big Data, adatbiztonság, ezeken belül is a gyártási, forgalmazási, szállítási folyamatok optimalizálására szolgáló megoldások. 2023-ban több mint 350 kiállító és megközelítőleg 50 ezer látogató részvételével zajlott le a vásár. LINK: http://en.smarttechkorea.com/

A delegációba elsősorban a koreai üzleti lehetőségek iránt érdeklődő exportorientált cégprofilú kis- és középvállalkozások jelentkezését várják.

Tervezett szakmai és üzleti programok

 • Tájékoztató rendezvény a dél-koreai gazdaságról és üzleti lehetőségekről.
 • Üzleti fórum a Koreai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, tájékozódás az üzleti lehetőségekről (egyeztetés alatt)
 • Vásárlátogatás a Smart Tech Korea nemzetközi technológiai szakvásáron.
   

A részletes szakmai programról a későbbiekben küldenek a szervezők tájékoztatást. A szakmai programok nyelve az angol, magyar tolmácsolást nem biztosítanak.

Szervezők: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) együttműködve Magyarország Szöuli Nagykövetségével.

A támogatott részvétel feltételei

 • exportorientált cégprofil,
 • a delegált cégképviselő megfelelő szintű angol nyelvtudása,
 • érvényes kamarai regisztráció,
 • a jelentkezéshez és a részvételhez szükséges minden dokumentum megfelelő minőségben történő kitöltése és visszaküldése a megjelölt határidőig: jelentkezési lap, angol nyelvű cégprofil, cégszerűen aláírt költségvállalási nyilatkozat, személyenként aláírt adatkezelési tájékoztató és a hozzájáruló nyilatkozat,
 • az MKIK fizeti egy fő számára a négy éjszaka szállásköltségét (egyágyas szobában reggelivel a későbbiekben meghatározott szállodában) és a kinti transzfereket,
  egy cégtől egy fő jelentkezését várják, de a szabad férőhelyek függvényében max. 2 fő részvétele lehetséges, a második résztvevőnek az MKIK csak a kinti transzferköltségeket fizeti,
 • a szállásköltség támogatásának feltétele a költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
 • A kinti transzferek csak abban az esetben biztosítottak, amennyiben a cégképviselő a későbbiekben javasolt szállodában száll meg, valamint végig a csoporttal közlekedik a szakmai programokra. Egyéb esetben a közlekedés egyéni szervezésben történik.
 • A kinti szervezők mindent megtesznek a rendezvények sikeréért, de javasolt az eredményes kiutazás érdekében, saját szervezésben is hívni partnereket az üzleti fórumra. A megfelelő mennyiségű és minőségű üzleti partnerek felkutatása a külföldi szervezők felelőssége, erre vonatkozólag az MKIK nem tud garanciát vállalni.
 • Az üzleti delegáció külföldi szakmai programjának gördülékeny lebonyolítása miatt az a célszerű, ha a csoport tagjai a kinti helyszínek között együtt közlekednek és egy hotelben szállnak meg. Az MKIK ezért tesz javaslatot szállodára. Ezektől eltérő szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, de ebben az esetben a résztvevő nem részesül a szállás- és transzferköltség támogatásában.
   

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezők részvételéről a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara dönt. Az MKIK írásban értesíti a döntésről a jelentkezőket.

Várható költségek

 • a kiutazás költségei repülővel,
 • a szakmai programon kívüli étkezések, transzferek, fakultatív programok,
 • a második céges résztvevő esetén szállásköltség négy éjszakára, egyágyas szobában, reggelivel.
   

Költségvállalási nyilatkozat
A szállásköltség támogatásának feltétele a mellékelt költségvállalási nyilatkozat meghatározott határidőig történő cégszerű aláírása és visszaküldése.
Visszamondás esetén a cég köteles megtéríteni az előzetesen megrendelt szolgáltatás (szállás négy éjszakára reggelivel) költségét az MKIK-nak.
 

Adatkezelés
A résztvevők személyes adatainak továbbítása harmadik országba történik. Csatoltan küldjük az adatkezelési tájékoztatót és a hozzájáruló nyilatkozatot, melyet kérünk, hogy kiutazó személyenként (nem cégként) aláírva és szkennelve szíveskedjenek visszaküldeni.

Jelentkezési határidő: 2024. április 12. (péntek)

Jelentkezés módjaAz alábbiakban felsorolt négy melléklet együttes, határidőre történő megküldése a reok.miklos##kukac##mkik.hu  e-mail címre:

A támogatással kiutazó résztvevők létszáma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadják be.
Kérjük, hogy az üzleti delegációval kapcsolatos foglalásaikat csak azt követően véglegesítsék, hogy az MKIK elfogadta és visszaigazolta cégük részvételét.

További információ:
Kapcsolattartó:
Végvári Kristóf kamarai tanácsos
E-mail: vegvari.kristof##kukac##mkik.hu
Telefon: +36 1 474 5106

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png