Vállalati e-autó program

Vissza nem térítendő állami hozzájárulást igényelhetnek a vállalkozások tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez.

close-up-electric-car-charging.jpg

A vállalkozások vissza nem térítendő állami hozzájárulást igényelhetnek tisztán elektromos személygépkocsi, teherautó vagy kisbusz beszerzéséhez.

A program 2024 februárjában indult, és a támogatási kérelmek egészen 2025. március végéig nyújthatóak be. Az elmúlt 5 hónap alatt csaknem 3300 cég igényelt forrást zöld járművek vásárlására.

A 10 fő alatti létszámmal rendelkező vállalkozások legfeljebb 1, a 10-49 fővel rendelkezőek 5, az 50-249 fővel rendelkezők legfeljebb 10, míg a nagyobb vállalkozások legfeljebb 16 járművet szerezhetnek be. Az egy cégre fordítható pályázati össze így akár 64 millió forint is lehet.

A jövő a zöld energiáé, a klímavállalások teljesítésében pedig meghatározó eszköz az elektromos autózás népszerűsítése. A tisztán elektromos hajtású gépkocsik a leginkább környezetkímélők, számuk az évtized elejéhez képest már több, mint a hétszeresére nőtt.
A zöld járművek további terjedését a vidéki elektromos töltőhálózat bővítése is segíti, országszerte több, mint száz helyszínen létesülhet új, nyilvános e-töltőállomás egy augusztusban megnyíló támogatási lehetőség jóvoltából.

A pályázatra való jelentkezés ezen a linken elérhető. »»»

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png