Vámklub – Szakmai fórum az év kihívásairól: INCOTERMS 2020. és a Brexit

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Hiteles, szakmai információk az INCOTERMS 2020. új szabályairól és a Brexit várható hatásairól Nietsch Tamás, a Magyar Vámügyi Szövetség Szakmai és Nemzetközi Bizottságának elnöke tolmácsolásában.

szakmai fórum

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szolgáltatási Tagozata keretében működő Vámklub és a Magyar Vámügyi Szövetség szeretettel meghívja érdeklődő szakmai partnereit „A 2020. év aktuális kihívásai, INCOTERMS 2020. és a Brexit” címmel szervezett szakmai fórumra.

Időpont: 2020. január 28. (kedd) 10:00–12:30

Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székház


 

A program tematikai felépítése:

10.00 – Megnyitó

10.10 – INCOTERMS 2020. új szabályainak ismertetése

11.40 – Brexit

12.10 – Kérdések-válaszok

Előadó: Nietsch Tamás, a Magyar Vámügyi Szövetség Szakmai és Nemzetközi Bizottságának elnöke, aki kiemelkedő szakmai ismeretekkel bír az ellátási lánc menedzsment, a származás és a nemzetközi kereskedelmi ügyletek terén. Közreműködő tagja volt az INCOTERMS 2020. megújításának és első kézből származó információkat oszt meg a bevezetéssel kapcsolatos kaliforniai konferencián elhangzottakról.


 

Az INCOTERMS 2020. a nemzetközi szállítmányozásban, fuvarozásban használt szokványok gyűjteménye, amely a felek közötti kár- és költségviselés különböző fuvarparitások szerinti alkalmazási szabályait tartalmazza. A paritások tudatos és pontos használata jelentős ismeret a beszerzést végző logisztikusoknak, mivel jelentős pénzügyi előnyöket teremthet a vámalakiságok végrehajtása és a kapcsolódó vám- és áfaterhek fizetése szempontjából.

A 2020. évtől alkalmazható új szabályok kapcsán fontos áttekinteni az új részeket, a módosítások gazdasági hatásait és a leggyakrabban használt paritások lényeges jellemzőit.

A program második témájánál pedig a Brexit jelenlegi állását, a legújabb események jövőbeli várható hatásait és a lehetséges forgatókönyveket tekintjük át főbb vonalakban, Nagy-Britannia vámunióból való kilépésének vámügyi alakiságai, származási következményei és pénzügyi fizetési kötelezettségei vonatkozásában.

Szakértőnk az előadásokat követően személyes konzultációra is lehetőséget biztosít.


 

A rendezvényen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Jelentkezését az online jelentkezési lap kitöltésével 2020. január 27. (hétfő) 8:00 óráig várjuk!

Részvételi díj:

Önkéntes kamarai tagoknak: térítésmentes.

Regisztrált vállalkozásoknak: 3.000,- Ft+áfa/fő

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png