Sikeres volt a vendéglátóipari kerekasztal-megbeszélés
A február 13-ai programon szó esett borravalóról, szervizdíjról, NTAK-ról, hulladékgazdálkodásról, környezetvédelmi termékdíjról.
Jankó Ernő, Kereskedelmi tagozati elnök nyitotta meg a február 13-ai kerekasztal-beszélgetést, amelyen 36 vállalkozásvezető vett részt.
Ezt követően Szalai Zoltán, az Élelmiszer Kereskedelmi Szakmai Osztály alelnökének közreműködésével az alábbi témákról történt egyeztetetés:
- A borravaló kezelése a pénztárgéppel – milyen módon lehetséges bankkártyával a borravaló fizetése a NAV szabályai szerint?
- Az NTAK gyakorlati alkalmazása, felmerülő problémák, kihívások.
- A "Jó vendéglátóipari higiéniai gyakorlat" adminisztrációs terheinek könnyítése és ellenőrizhetősége az OkosHACCP applikáción keresztül.
A kerekasztal-beszélgetés végén a hulladékgazdálkodással összefüggő gyakorlati tapasztalatok megosztására (ügyintézési kötelezettségek, környezetvédelmi biztosítás) is sor került.
A nagy érdeklődésre való tekintettel a vendéglátóipari vállalkozások részére a kerekasztal-beszélgetés a jövőben is folytatódik.