Sikeres volt a vendéglátóipari kerekasztal-megbeszélés

A február 13-ai programon szó esett borravalóról, szervizdíjról, NTAK-ról, hulladékgazdálkodásról, környezetvédelmi termékdíjról.

Vendéglátós 01.jpg

 

Jankó Ernő, Kereskedelmi tagozati elnök nyitotta meg a február 13-ai kerekasztal-beszélgetést, amelyen 36 vállalkozásvezető vett részt.

Vendéglátós 02.jpg

Ezt követően Szalai Zoltán, az Élelmiszer Kereskedelmi Szakmai Osztály alelnökének közreműködésével az alábbi témákról történt egyeztetetés:

  • A borravaló kezelése a pénztárgéppel – milyen módon lehetséges bankkártyával a borravaló fizetése a NAV szabályai szerint?
  • Az NTAK gyakorlati alkalmazása, felmerülő problémák, kihívások.
  • A "Jó vendéglátóipari higiéniai gyakorlat" adminisztrációs terheinek könnyítése és ellenőrizhetősége az OkosHACCP applikáción keresztül.

Szalai.jpg

A kerekasztal-beszélgetés végén a hulladékgazdálkodással összefüggő gyakorlati tapasztalatok megosztására (ügyintézési kötelezettségek, környezetvédelmi biztosítás) is sor került.

Vendéglátós 03.jpg

A nagy érdeklődésre való tekintettel a vendéglátóipari vállalkozások részére a kerekasztal-beszélgetés a jövőben is folytatódik.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png