Hírek

Megalakult az MKIK Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekciója

Az MKIK Ipari Kollégiuma részeként létrehozott Védelmi Ipari és Űrtechnológiai Szekció 2020.07.30-án tartotta alakuló ülését. A szekció megalakításának indokait és célját Gaál József ismertette.Tovább

ITT és MOST! Találjunk megoldást!

ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó magyar nyelven
2020. augusztus 10 - 2020. december 31. 
 
 
Tovább

A Széchenyi Kártya új konstrukciói

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a Széchenyi Kártya Programban új hitelkonstrukciókat vehetnek igénybe a vállalkozások.

Tovább

Online konferenciák a hulladékgazdálkodásról az ITM szervezésében

Augusztus hónapban az Innovációs és Technológiai Minisztérium több alkalommal is szervez online konferenciát a hulladékgazdálkodás támakörében.

Tovább

Sikeres vállalkozásépítés a válság után

Módosult az Országos Vállalkozói Mentorprogram pályázati felhívása, a Személyes Mentorálás alprojektre jelentkezők köre - az eddigiek mellett - egy új célcsoporttal, a COVID-19 járvány által érintett vállalkozásokkal egészült ki. A programba most mindazok a konvergencia régióban bejegyzett vállalkozással rendelkezők jelentkezhetnek, akiknél a járvány hatására visszaesett a bevétel, ügyfélszám, a vállalkozás létszáma, vagy a vállalkozói tevékenység folytathatóságát alapjaiban rendítette meg a kialakult pandémiás helyzet.

Tovább

Mondja el Ön is a véleményét a 2021-2027-es vállalkozásfejlesztési EU-s forrásokról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szeretné megismerni a vállalkozások véleményét a 2021-2027-es vállalkozásfejlesztési EU-s források kijelöléséről és felhasználásáról. Kérjük, töltse ki kérdőívünket és mondja el véleményét!

Tovább

Felmérés a turizmus ágazatban működő gazdasági szereplők tapasztalatairól

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége mellett működő Turisztikai Kollégium megbízásából a Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) felmérést készített a turizmus ágazatban működő gazdasági szereplők tapasztalatairól.

Tovább

New Generation Klub első félévi aktivitásai – Találkozzunk szeptemberben!

A kamara Szolgáltatási Tagozatában működő New Generation Klub 2020. első félévben is rendszeresen szervezte kapcsolatépítésen alapuló, szakmai tartalommal teli eseményeit, megismertette az érdeklődőkkel a küldetését és azt az eszmeiséget, mely alapján célunk, hogy az itt tanult módszerekkel egyre magasabb szintre fejlesszük az általunk képviselt vállalkozásokat. Találkozzunk 2020. második félévben is a New Generation Klub rendezvényein!

Tovább

Kreditpontos továbbképzések vámszakemberek részére

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Magyar Vámügyi Szövetséggel együttműködésben kreditpontos továbbképzéseket szervez vámszakemberek részére Győrben. A jelenleg választható témakörök listájáról, azok kreditértékéről, a jelentkezés feltételeiről és a részvételi lehetőségekről kérjük, tájékozódjon az alábbi felhívásunkból!

Tovább

Felhívás támogatott mestervizsga tanfolyamra!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatott mesterképzést tervez indítani kozmetikus és gázfogyasztó-berendezés - és csőhálózat-szerelő szakmákban.

Tovább

ICC AOKpass: orvosi információk biztonságos hozzáféréssel

Az International Chamber of Commerce (ICC), az ICC Academy-vel együttműködésben, interaktív videósorozatot szervez, amely során az előadók a koronavírus-járvány gazdasági és egészségügyi összefüggéseiről, valamint a kis- és közepes vállalkozások sikeres újraindulásához szükséges tennivalókról beszélnek.

Tovább

Pályázati felhívás a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő címre!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) kétfordulós pályázatot hirdet a „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére.

Tovább

Különleges doktori képzés indul a Széchenyi István Egyetemen

Tudományos presztízst, illetve a képzés tartama alatt havonta 400 ezer forintot is kaphatnak azok a doktoranduszhallgatók, akik pályázatot nyernek az ősszel induló piacorientált kutatói utánpótlást is támogató kooperatív doktori programba, amely segíti a vállalati együttműködésben folytatott doktori tanulmányokat.

Tovább

Aktuális üzleti ajánlatok Olaszországból

Friss válogatás a KKV-k számára kínált külföldi üzleti ajánlatokból az Enterprise Europe Network adatbázisából.

Tovább

Nemzeti Exportvédelmi Program felhívásai

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségen keresztül elindította a 25 milliárdos összköltségvetésű Nemzeti Exportvédelmi Program (NEP) első pályázati felhívását közel 2 milliárd forintos keretösszeggel.

Tovább

Új járulékalap-meghatározást kell alkalmazni a kiküldöttek esetén

A 2020. július 1-jén hatályba lépett új Tbj. jelentős változásokat hozott a kiküldöttek járulékalapjának meghatározásában.

Tovább
NémetInfoPont

Csomagolásmenedzsment Németországban – regisztrációs és bevallási kötelezettségek

Webinár 2020. augusztus 6-án a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

NémetInfoPont

Tovább
NAV online szálaadat-szolgáltatás

Összefoglaló: Online számlaadat-szolgáltatás július 1-től (Jó gyakorlatok, tipikus hibák)

A program keretében az érdeklődők bővebb információt kaphattak arról, hogy már nem csak a 100 ezer forintot meghaladó számlákról, hanem értékhatártól függetlenül minden magyar adóalany részére kiállított számláról adatot kell szolgáltatni. Az előadás alkalmával a 2020. július 1-től hatályba lépő legfontosabb TB szabályokról is tájékozódhattak.

 

NAV online szálaadat-szolgáltatás

Tovább

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök