Sikertörténetek: így fordítanak helyzetükön a vállalkozások a vírus által átírt környezetben

A koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági környezetben számtalan nehéz akadályt kell leküzdeniük a vállalkozásoknak. A kamara hiteles információkkal, tanácsadásokkal, különböző szolgáltatásokkal igyekszik támogatni a gazdasági élet szereplőit. Egyik legfrissebb kezdeményezésünk, hogy megyei sikertörténetekkel szeretnénk ötleteket adni, jó gyakorlatokat bemutatni.

A következő vállalkozásokról, azok sikertörténeteiről a címekre kattintva olvashat bővebb információkat.


 

HozdL – Innovatív megoldás a csomagszállításban

"A járványügyi helyzetben az eddiginél is több felelősség hárul a logisztikai cégekre, a ViddL pedig igyekszik a futárszolgálatokra nehezedő kihívást a legkomolyabban venni. A startup új szolgáltatást indított: HozdL elnevezésű megoldásuk segíti az embereket a járványügyi helyzetben."


 

Greenpack biciklis futárszolgálat Győr

"Környékbeli termelők termékeit szállítjuk győri lakosok asztalára. Helyit helybe visszük, hiszen tudjuk, hogy ezzel kettős célhoz járulhatunk hozzá. Egyrészt hazai termelők termékeit juttatjuk helyi fogyasztókhoz, másrészt pedig lehetőséget kínálunk az otthon maradásra! Legyen szó első osztályú füstölt áruról, házi szörpről vagy éppen kistermelői mézről. Maradj otthon és a Greenpack helybe viszi a helyi terméket."


 

Új, innovatív termékeket fejleszt a Graboplast

"Az utóbbi hónapban gőzerőre kapcsolt a Graboplast és minden erőforrását a COVID-19 elleni küzdelemben használatos termékek fejlesztésére csoportosította át. A győri cég új termékei között szerepel az önfertőtlenítő falburkolat, kéz- és felületfertőtlenítőszer, egy célzottan kialakított új, ideiglenes célú önfertőtlenítő padlóburkolat és visszatérő termékként a Grabimed C/F matracvédő bevonat is."


 

Lachmann – Öltöny helyett orvosi ruházat

A Lachmann Elit Kft. munkatársai – öltönyszabási ismereteiket felhasználva – jó minőségű orvosi ruhákat kezdtek el varrni. "A baráti, illetve az öltöny alapanyag beszerzésből fakadó kapcsolataimat megmozgatva, tudtam szerezni orvosi védőruházathoz ajánlott páraáteresztő, többször felhasználható, tisztítható, mosható, kívülről cseppzáró membrán anyagot."


 

Ózon – Nett: környezetbarát, vegyszermentes és gyors tisztítás

"Az Universal Travel Kft. – külföldi szakmai utak szervezésére specializálódott vállalkozás – a megrendelések elmaradása miatt új üzletágat indított és azonnal átállt a gyors és hatékony ózonos fertőtlenítés szolgáltatás nyújtására."


 

Maszkkal bővítette palettáját a szépészeti eszközöket értékesítő Softwave Kft.

"A koronavírus megjelenésével eszközöket és pólókat nem vásároltak a szépítészek. Ekkor jött az ötlet, hogy mivel tudjuk kiegészíteni palettánkat, ami szintén minőségi – mint az eszközeink – és még hasznos is az embereknek."


 

Radics Angelika mesterfodrász: elvitelre kikevert hajfesték és online hajvágás

"Akinek igénye volt rá, annak kimértem az adott színt a hajára, adott mennyiségben. A hozzávaló eszközöket biztosítottam (kesztyű, egyszerhasználatos kendő, műanyagtál, ecset), nehogy bármiből is hiány legyen. Ezeket a vendég hazavihette, befesthette magának, amihez sok hasznos, otthon alkalmazható tanácsot is adtam. Még arra is volt példa, hogy online vágtunk hajat."


 

Oxford Nyelviskola: Kontakt helyett online – alternatív lehetőség a nyelvoktatásra

"Az online képzés a jövőben sem veszi át teljesen a kontakt órák helyét, de bebizonyosodott, hogy működik, segítségével a távolságok áthidalhatóak és a diákjainknak bárhonnan, bármikor tudunk órát tartani."


 

Új üzletet nyitott a Pedró Pékség

A hagyományos termékekre, főleg a kenyérre most is nagy a kereslet, így jött az ötlet, hogy a Pedró Pékség leányvállalataként új, úgynevezett kenyérboltot nyissanak. Az üzlet, ami mindössze 15 nap alatt készült el, a Jóakarat Pékség nevet kapta. A boltot a Pedró Pékség dolgozói és a helyi szakemberek, festők, asztalosok, villanyszerelők és reklámfelirat készítő segítségével építették meg.


 

Kríziskezeléssel kapcsolatos videósorozatot indított a Győri Tréning

A beszélgetésekben Daróczi Zoltán Győri tréner és Reinhardt Éva Győri szervezetfejlesztő a változás kezelésének görbéje mentén hívja fel a figyelmet arra, hogy ez egy olyan helyzet, amiből győztesként és újult erővel is ki lehet emelkedni. Fontos azonban, hogy az eddigi működést megerősítve egy teljesen más szemlélettel kell rendelkezni, hogy ez megtörténjen.


 

Csabala Plexi Kft.: minőségi termékek, elégedett ügyfelek a vírushelyzet idején is

"A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is sikerült megtartanunk minden kollegát, munkaidejüket, bérüket sem kellett csökkentenünk. Ez köszönhető a cégünk által gyártott anyagok minőségének, árának és határidejének is, mellyel minden ügyfelünk elégedett volt az évek folyamán. Valamint az ügyvezetés és kereskedelmi részlegünk egyre nagyobb erőbedobással dolgozik jelenlegi partnereink megtartásában és új ügyfelek felkutatásában is."

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök

szechenyi.png