Mosonmagyaróvári Térség

Mosonmagyaróvári Térség

A Mosonmagyaróvári Térség fő feladata teljes körű kamarai szolgáltatást nyújtani a vállalkozásoknak.
A térség
a megye második legerősebb ipari centruma.

GYMSMKIK Mosonmagyaróvári Térség

Az „új idők új szeleként” térségünkben is az autóipari beruházások dominálnak, de a múlt viharait sikeresen átélt hagyományos iparágakat is megtaláljuk a régióban, úgymint az élelmiszeripart, vagy a gépgyártást. Az idegenforgalom, azon belül is az egészségturizmus a térség földrajzi elhelyezkedésére vezethető vissza, és jelentős iparágnak számít.

Mosonmagyaróvár és térsége az úgynevezett „arany háromszögben” Bécs - Budapest - Pozsony vonzáskörzetében található.

Az ipari és szolgáltatói tevékenységek támogatására középiskoláink, illetve az oktatás csúcsát jelentő egyetemi kar biztosítja a szakember utánpótlást.

A kamarában kiemelt feladatunk a régió vállalkozásainak teljes körű kamarai szolgáltatások nyújtása, továbbá önkéntes és regisztrált tagjaink kamarai és gazdasági érdekképviselete.

Térségünkben a munkaerő elvándorlás a határ közelsége miatt kiemelten érzékelhető, a munkaerőhiány már a fejlesztések gátja sok esetben. Ebből kifolyólag a mosonmagyaróvári térségi elnökség kiemelt feladatnak tekinti a szakképzés erősítését a régióban. Hisszük azt, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. Egy úttörő kezdeményezés keretében évek óta szervezzük az interaktív pályaválasztási kiállítást, amelynek keretében az általános iskolák hetedikesei a gyakorlatban is kipróbálhatják az egyes szakmák mesterfogásait. A visszajelzések alapján nagyon tetszik a diákoknak az egyes szakmáknak ez a rendhagyó bemutatása. Feltett szándékunk, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok szüleinek egy vonzó szakmunkás életpálya modellt mutassunk meg, és visszaadjuk a szakmunkás lét megbecsülését.

Pénzes László
Mosonmagyaróvári Térség elnöke

Kapcsolat:

Mihalik Gyöngyi  »»»
Térségi munkatárs
+36 96 579-211
movar##kukac##gymskik.hu

Rendezvények - Mosonmagyaróvári Térség

Hírek - Mosonmagyaróvári Térség

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök