Mosonmagyaróvári Térség

Mosonmagyaróvári Térség

A legfontosabb a vállalkozások összehozása, összekapcsolása, rá kell világítanunk és rá kell ébrednünk a térség gazdasági lehetőségeire.

GYMSMKIK Mosonmagyaróvári Térség

Meg kell ismernünk egymást, sokszor nem is vagyunk tisztában azzal, hogy milyen jelentős vállalkozások vannak közöttünk!

Szeretnék olyan előadásokat, tréningeket szervezni, amelyek a vállalkozói készségek erősítését segítik. A tudatos vállalkozóknak meg kell ismerniük ezeket a készségeket, és szeretnék olyan programokat meghirdetni, olyan előadókat hívni, amik megszólítják a helyi vállalkozókat. Egy-egy ilyen program nemcsak arról szól, hogy tanuljunk az előadótól, hanem beszélgessünk egymással, tanuljunk egymástól is.

A szakképzés továbbra is fontos téma: a szakképzési rendszer teljesen új alapokra helyeződik, ezzel már a közeljövőben is lesznek konkrét feladataink.

A térség idegenforgalmának fejlesztését kiemelten kezelem. Az idegenforgalmi árbevétel kis részt képvisel a térség gazdaságában, de meggyőződésem, hogy fontos közös, és kamarai érdek ennek az ágazatnak a fejlesztése. Azt tapasztalom, hogy sokszor még az itt élők, az idegenforgalomban érintett cégek sem ismerik igazán a turizmusban rejlő lehetőségeket. Tudatosítani kell magunkban is a helyi értékeket, hogy a vállalkozások is akár egymásra építkezve és ajánlva tudják egymást erősíteni! 

A térségben rengeteg egyéni vállalkozás, mikro- és kisvállalkozás működik. Fontos ezeknek az egészen kicsi vállalkozásoknak a felkarolása, mert bár egyedileg nem, de tömegében nézve már jelentősen hozzájárulnak a gazdasághoz, a GDP-hez.

A kamara azért van, hogy a vállalkozói érdekeket közvetítse a megfelelő fórumokon, szakmai programokkal és konkrét szolgáltatásokkal segítse a vállalkozásokat. Ehhez az is nagyon fontos, hogy a vállalkozások is keressék a kamarát! Nagyon sok segítség itt van a kamaránál, csak kérdezni és érni kell. A kamara honlapján és a mosonmagyaróvári irodában is tájékozódhatnak az érdeklődők, akár Széchenyi hitelkonstrukciókról, pályázati lehetőségekről, vagy jogi tanácsadásról legyen szó.

Csalló Gábor
Mosonmagyaróvári Térség elnöke

Kapcsolat:

Kiczenkó Mária  »»»
Térségi munkatárs
+36 20 343-5902
+36 96 579-211
kiczenko.maria##kukac##gymsmkik.hu

Rendezvények - Mosonmagyaróvári Térség

Hírek - Mosonmagyaróvári Térség

Partnertalálkozók a Mosonmagyaróvári Térségben

2023-03-28
Partnertalálkozók a Mosonmagyaróvári Térségben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Mosonmagyaróvári Térség elnöke, Csalló Gábor és Kiczenko Mária térségi titkár partnertalálkozókon egyeztetett a kamara önkéntes tagjaival.  

Legutóbb Dunakilitin, Sárközi László egyéni vállalkozónál és a lipóti Pro Oppido Kft-nél tettünk látogatást. A Sárköziné Mónikával és Bencze Enikővel, a lipóti Hotel Orchidea vezetőjével folytatott beszélgetéseken megismertük a vállalkozások sikereit és az előttük álló kihívásokat és egyeztettünk arról, hogy a kamara mely szolgáltatásai révén tudja segíteni a térség vállalkozásainak tevékenységét.

Munkaerő-piaci Fórum Mosonmagyaróváron

2023-03-27
Munkaerő-piaci Fórum Mosonmagyaróváron

A  GYMSM KIK Mosonmagyaróvári Térség és a helyi Mentor és Biznisz Club szervezésében 2023. március 2-án elindult a Munkaerő-piaci Fórum.

 

Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése

2023-03-27
Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara köszönti a 25 éves jubileumát ünneplő Szoka Andrást.

 

A GYMSM KIK nevében köszöntöttük a 25 éves jubileumát ünneplő máriakálnoki vállalkozót, Szoka Andrást. Az egyéni vállalkozó fő tevékenysége az épületasztalos ipari termékek gyártása. A vállalkozáshoz további sikereket, jó egészséget, fontos megbízásokat kívánunk.

A hőszigetelés jövője - szakmai napot tartottunk Levélen

2023-02-24
A hőszigetelés jövője - szakmai napot tartottunk Levélen

A vállalkozók egy új hőszigetelési technikával ismerkedhettek meg.

Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: a Sauna König Kft.

2023-02-10
Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: a Sauna König Kft.

Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: a Sauna König Kft.


A GYMSM KIK nevében köszöntöttük a 10 éves jubileumát ünneplő Sauna König Kft-t., melynek fő tevékenysége egyedi szaunák gyártása és ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások. A cég részt vesz a Kamara Által Ajánlott Vállalkozás Védjegy Programban és elnyerte a Kamara Által Ajánlott Vállalkozás Védjegy használati jogot. Új tevékenységi körként pár éve belevágtak az e-kereskedelembe is.  Az értékes szakmai beszélgetés folyamán a cég ügyvezetőjétől, Pesti-Gondár Gabriellától megtudtuk, hogy gyakran szerepelnek szakági vásárokon, leginkább Ausztriában. A vállalkozásnak további sikereket, a munkatársaknak jó egészséget, fontos megbízásokat kívánunk.
Partnerlátogatás során jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: Meichelbeck Gábor Henrik

2023-02-10
Partnerlátogatás során jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: Meichelbeck Gábor Henrik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara köszönti a vállalkozása 30 éves jubileumát ünneplő Meichelbeck Gábor Henrik egyéni vállalkozót

A GYMSM KIK nevében köszöntöttük a vállalkozása 30 éves jubileumát ünneplő önkéntes kamarai tagunkat, Meichelbeck Gábor Henriket. A cég fő tevékenysége a villanyszerelés és ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások. A pályaképét és kamarai tapasztalatait, aktivitásait felidéző érdekes szakmai beszélgetés folyamán megtudtuk, hogy színvonalas, a korral mindig haladó szakmai teljesítménye vállalkozásának szilárd alapokat, jelentős szerződéseket biztosított. Öröm volt hallani, hogy hálás a kamarának, hiszen pályája jelentős részén a kamara szervezte az ágazati továbbképzéseket és ennek kapcsán szoros kapcsolat kötötte Meichelbeck urat szervezetünkhöz. Önkéntes tagként szakmai zsűrizésben, vizsgáztatásban is részt vett. 

További pályájához egészséget, további sikereket kívánunk.

Köszönjük neki és kedves feleségének az értékes beszélgetést és azt, hogy az apai példát a kamarai önkéntes munkában lánya, Zita is követi, aki a hagyományos Karácsony Kupa szakmai versenyeken a kozmetikusok zsűrijében vállal szerepet.

Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: a SZER-MA-VILL Kft.

2023-02-06
Jubiláló önkéntes tag vállalkozás köszöntése: a SZER-MA-VILL Kft.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara köszönti a 25 éves jubileumát ünneplő SZER-MA-VILL Kft-t

A GYMSM KIK nevében köszöntöttük a 25 éves jubileumát ünneplő SZER-MA-VILL Kft-t. A cég fő tevékenysége a villanyszerelés és ehhez kapcsolódó egyéb szolgáltatások. Az értékes szakmai beszélgetés folyamán megtudtuk, hogy színvonalas munkájukat komoly megbízásokkal minősíti a piac. A vállalkozásnak további sikereket, a munkatársaknak jó egészséget, fontos megbízásokat kívánunk.

120 diák versenyzett a Karácsony Kupáért

2021-12-03
120 diák versenyzett a Karácsony Kupáért

14. alkalommal rendeztük meg Mosonmagyaróváron a Karácsony Kupát. A megmérettetés nagy jelentőséggel bír a térségben szakmát tanuló diákok számára. 

Szakképzési megbeszélés a változások jegyében

2020-11-02
 Szakképzési megbeszélés a változások jegyében

A Mosonmagyaróvári Térség elnökségének egyik kiemelt célja a szakképzés segítése, a jövő szakembereinek oktatásában való aktív részvétel, és a képzésben érintett vállalkozások munkájának segítése.

Megalakult a Mosonmagyaróvári Térség új elnöksége

2020-11-02
Megalakult a Mosonmagyaróvári Térség új elnöksége


Az egyik kiemelt cél a térség minél több vállalkozóját megszólítani, így az alakuló ülésen nemcsak az elnökségi tagok vettek részt, hanem a pótküldöttek is.

Kamarai rendezvények

Hír kategóriák

Témakörök